Klaus: "ekonom" který stál stát stovky miliard

Dnešní vyjádření Václava Klause, v němž se zastal exministra Drobila apriorním tvrzením v kauze, která ještě není zdaleka objasněna, mohlo překvapit jen ty, co jej dodnes neprohlédli - podle mého názoru jen ty, co se narodili "včera" (a jsou tedy "dnešní"), a z těch dříve narozených jen vyslovené zaslepence.

Všem, včetně těch nejdříve narozených zaslepenců, je třeba připomenout jeho působení od počátku, to je od počátku devadesátých let, kdy se dostal k moci.

Od počátku totiž projevoval normálnímu člověku nepochopitelnou toleranci ke korupci, a to slovo korupce je v jeho případě ještě jen mírné a ne vše vystihující slovo - lépe by bylo říci toleranci ke zlu a ještě lépe být sám původcem zla.

Jedním z jeho prvních kroků byla zelená privatizaci v duchu Divokého Západu, zelená vekslákům, bývalým komunistům a všem ostatním, kteří byli doma v nejprohnilejší, předlistopadové fázi totality a uměli z ní nejlépe těžit. Je třeba připomenout jeho "najdřív reforma, potom zákony" a jeho "nerozlišování" špinavých peněz atd.

Pokud se po roce 1968 říkalo, že krysy vylézají z děr, po roce 1989 se toto vylézání objevilo v nové, přinejmenším stejně masivní vlně. A tyto krysy začaly rozežírat stát, začaly se množit a stát nakonec ovládly.

Dalším z Klausových nejvýznamnějšícj počinů byla Opoziční smlouva, která znamenala definitivní zahnízdění se korupce ve státní správě, protože obě hlavní strany se přestaly kontrolovat.

Moc by mne zajímalo, co si o tom všem myslí "čistý pán" Nečas, o počátku jeho souputník, a proč se dnes chová tak jak se chová.

 

 

 

 

Autor: Bohumil Sláma | neděle 19.12.2010 16:35 | karma článku: 36,47 | přečteno: 2164x