Když to pro Lid neudělá Nečas, ať to udělá Lidem

Je zřejmě třeba přidat se k hlasům, které říkají, že Nečas etc. by měli odstoupit, a to nejen kvůli lidem, ale i kvůli sami sobě: čím dřív skončí, tím dřív se zapomene, co všechno nadělali a co všechno nenadělali z toho co měli, a tím dříve - jestli o to stojí - budou moci začít se svou obrodou a očistou. Neboť pokud se jejich loď bude potápět, jako první z ní vyskočí krysy. A že jich tam mají dost...  

Je ovšem téměř jisté, že Nečas tento krok neučiní - že bude pod záminkou pravicových ideálů dál hájit kapsové ideály svých (ne)lidí, s nimiž je srostlý nejméně od Sarajevského atentátu. Zatím se potýká se zástupnými problémy, jako jsou účelové tanečky "rebelů"; to hlavní, dedemoralizace strany, mu uniká nebo na to nemá sílu.

Nic podobného zřejmě nelze čekat ani od TOP 09, a tak zbývá LIDEM. Jejich několik hlasů by stačilo.

Pro tuto stranu by teoreticky měl být pád vlády nejméně bolestný, zvlášť když tvrdí, že zkorumpovaní nejsou a že jedním z jejich prvořadých cílů je boj proti korupci. Co je jednodušší než nechat padnout zkorumpovanou vládu?

I oni ovšem budou muset projít fází katarze a zapomnění. Jako straně, která zřejmě už nemá naději sama vstoupit znovu do české politiky, ji v budoucnu čekají v nejlepším případě pouhé námluvy. (Ale Pilip jimi kdysi docela uspěl.)

A panenské nevěsty, byť v případě LIDEM i trochu ušmudlané, se cení také v politice. Už třeba jen proto, že jsou nevydíratelné.  Volba lidí jako Wagnerová, Michálek, Sychová a dalších ukázaly, že to začíná platit i v české politice.

 

 

 

 

 

 

Autor: Bohumil Sláma | pondělí 22.10.2012 11:01 | karma článku: 14,96 | přečteno: 1095x