"Boty" Bohuslava Sobotky a Andreje Babiše

Chápu, že Andrej Babiš ctí úctyhodnost prezidentskho úřadu, že se například na rozdíl ode mne dostal dál než na nádvoří Pražského hradu, ale je třeba jednak rozlišovat podstatné věci od nepodstatných a jednak lze dokonce říci, že o to ostřeji je třeba dbát na to, aby úctyhodnost tohoto úřadu ctil především samotný prezident. A co je ještě podstatnější: ostudou nejsou vajíčka, která naši svobodymilovní občané na prezidenta včera házeli, ale ostudou je v první řadě náš prezident. 

Jsem přesvědčen, že přinejmenším prezidenti Gauck, Komorovski a Kiska se na naše demonstranty včera nezlobili, neboť si o Zemanovi nepochybně myslí něco velmi podobného. A pokud si celá západní veřejnost dosud mohla myslet, že "díky" Zemanovi, Klausovi, Filipovi a částečně i Sobotkovi se Česko odklání od masarykovsko-havlovských idejí a že se posouvá zpět na východ, dali jim demonstranti najevo, že to není plná pravda.

Nejúctyhodněší, a snad dokonce i nejslavnostnější podle mne byly výzvy ke  v š e m  našim občanům, aby se veřejně a politictky angažovali, neboť na udržování a zlepšování demokracie se musí pracovat neustále a je to věc každého z nás.

Andrej Babiš podle mne udělal velkou chybu (neboli botu), když se Zemana zastal. A možná tím i naznačil také něco o sobě.

Bohuslav Sobotka doufám pozná úctyhodnost amerického prezidentského úřadu, když ho prezident Obama nepřijal a až mu viceprezident Biden zdvořile a bez vulgarismů řekne do očí své.

Sobotka si určitě připomene, jak Václavu Havlovi svého času tleskal celý americký Kongres. Možná, i jak dobře si Masaryk rozuměl s W. Wilsonem.

Autor: Bohumil Sláma | úterý 18.11.2014 10:01 | karma článku: 15,17 | přečteno: 575x