Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I já vloni utekl hrobníkovi z lopaty a mám stejnou chorobu jak měl Radim Hladík. Léčili jsme se oba u stejné doktorky v Krči.A to jsem nikdy nehulil. Ani trávu. Na druhou stranu již vím, že umírání není tak hrozná věc.

I já jsem staromilec i když uznávám digitální vymoženosti. Když jsme byl zvukař já,tak byl kumšt mít vůbec reprobedny nějaké kvality a odpovídající zesilovače. Nějaké současné PA systémy byly jen součástí pohádek. První mixážní pult,který mi vyhovoval, jsem si udělal sám . Někdy později mi ho někdo ukradl i s koncákama. Snad mu posloužil.

Nic nazavrhuji, jen se mi zdá,že někteří zvukaři vůbec netuší s čím pracují. Byl jsem například na slavném konzertu Elánu na Letné a trpěl jsem jako zvíře.Snad je to dnes lepší. Také jsem toho názoru ,že někdy méně je mnohdy více a analogový zvuk má cosi do sebe. Plně chápu názory autora a plně se s nimi stotožňuji.Je mi 70 let a tak jsem pamětník zlatých dob bigbítu.Uši odpovídají mému věku a doma mám některé zázraky, kteří by mnozí za zázraky nepovažovali.

Dnes, když jsou prachy, tak není problém cokoliv zařídit, cokoliv koupit. Ale to neznamená,že na závěr z toho nepoleze šílený zvuk. Rád si poslechnu výsledek,nicméně mnohdy raději odcházím. Uši to nesnesou.

Autorovi přeji brzké uzdravení. I u mne předpovídali osud Radima Hladíka,ale zatím u mne dobrý !

Hudba a zvuk jsou jedny z velmi důležitých součástí tohoto života. Tak tomu pomáhejme dokud můžeme.

0 0
možnosti
Foto

P58e69t89r 41O85m31e59l38k23a

8. 12. 2016 13:01

Taky Tě zdravím Metyne R^:-) Při čtení Tvého blogu jsem si vzpomněl na dvě věci. Když jsem si za bolševika nahrával z Větrníku horkou novinku Pink Floyd - Animals, byla mi kvalita té nahrávky šumák a byl jsem rád, že se k nám, za dráty, tímto způsobem vůbec dostala. A pak si vzpomínám na jednoho nejmenovaného hifistu z Břeclavi, který nás ohromoval na tu dobu neskutečným aparátem, ale pouštěl si na něm Helenku Vondráčkovou...... Já si jako posluchač mohu jen přát, aby byl na koncertech ten nejlepší zvuk a jak vy zvukaři to provedete, mne jako amatéra nezajímá. Odpusť mi příspěvek mimo mísu, ale rád jsem Tě tady potkal.:-) Přeji Ti mistře pevné zdraví a hlavně dobrý sluch.... R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 12,94
  • Průměrná čtenost 734x
Jmenuji se Metoděj Skřeček a jsem mistr zvuku a působím na naší slunné Jižní Moravě. Můj WEB