Vzbuďte Alexandra Velikého a dejte mu Řecko pod makedonskou správu

Byl jsem letos v Cannes s rodinou na dovolené a lituji to krásné místo, že se tam odehrává taková fraška, která se nazývá záchrana Řecka. Mám do Cannes jeden vzkaz: probuďte Alexandra Velikého Makedonského, Řecko exekučně zrekvírujte za ty všechny šílené dluhy a dejte mu tu zemi, která byla stejně jeho, do správy jako provincii Makedonie či mandátní území. Řecko jako stát stejně nefunguje. On už si s tím vším poradí. 

Alexander, chlapík vzdělávaný Aristotelem, který v 18 letech zvítězil v čele makedonské jízdy v bitvě u Chaironeie, je expert na správu všelijakých území. Dobyl nejen celé Řecko, ale i Anatolii, Sýrii, Fénicii, Judeu, Egypt, Mezopotámii, Írán, střední Asii a zastavil se až v Indii. Všude zavedl pořádek, vládl tvrdou rukou a kdyby neumřel v Babylónu už ve 33 letech, zvládl by toho daleko více. Vždycky měl rád velké cíle a výzvy. Evropa už několik měsíců zachraňuje nezachranitelné a v Cannes se odehrává zřejmě závěrečný díl komedie, která stejně skončí hororem. Alexander by nad tím mávl rukou, on je jiný formát.

Řecko je absolutním rekordmanem v dluzích, takže nějaký schopný eurofenďák by bez problémů zvládl exekuci celé země včetně všech ostrovů. Makedonci se s Řeky neměli nikdy příliš rádi, ale nemají moře, přes bohatou historii památkami příliš neoplývají a taková provincie by jim přišla vhod. Řekové mají spousty nádherný ruin i celých pamětihodností, pláží a Alexander by v tom udělal pořádek. Makedonci by naučili Řeky makat a vzhledem k historickým koncenkvencím by je drželi pěkně zkrátka. S Alexandrem v čele by si Makedonci s Řeckem poradili lépe než celá "EuroEvropa". Jsou zvyklí na tvrdý život v horách a brzy by Řeky přesvědčili, že peníze vlastně vůbec nepotřebují.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Skramlík | čtvrtek 3.11.2011 20:15 | karma článku: 12,64 | přečteno: 942x