Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ssk

19. 6. 2009 20:41
Něco ano, něco ne

Souhlasit se dá s tím, že zjevně nechceme a nepotřebujeme lídry toho slova hodné.

Nicméně politická reprezentace většinou odpovídá svou kvalitou těm, které reprezentuje. S Vašimi sentimentálními stanovisky o tom, jací jsme skvělí, nesouhlasím. Jakákoli data, na která si lze šáhnout, to nepotvrdí.

Jinak moc slov.

Zahradníček

0 0
možnosti

Pavel Skramlík

20. 6. 2009 1:36
Re: Něco ano, něco ne

Nevím, nakolik jsou moje stanoviska sentimentální, vycházím v tomto smyslu nikoliv z nějakého patriotického fandění, ale ze srovnání, která potkávám na cestách. A jsem si ze zkušenosti jist, že Češi jsou na tom z hlediska vzdělanosti, její úrovně, různých druhů gramotnosti atd. lépe než většina EU. A také si nemyslím, že politická reprezentace odpovídá kvalitou těm, které reprezentuje. To je pověra. Mandát k reprezentaci a zastupování občanů, který vzejde z voleb, jež mají účast 20 - 40%, je hodně slabý na to, aby něco vyjadřoval. Šikovní kariéristé zvolení ukázněnými straníky a hlavně lidmi, kteří jdou volit a dát hlas "těm" jen proto, aby ho nedostali "ti druzí", to je velké zkreslení. Ale díky za názor

0 0
možnosti

xychteen

19. 6. 2009 17:24
Pěkné, Pavlíku...

...a není to přitom vůbec o fotbale :-) Co takhle zaskočit někdy s ex-"zelenými novinami" na pivko? ;-D

0 0
možnosti

Pavel Skramlík

20. 6. 2009 1:19
Re: Pěkné, Pavlíku...

Díky, na pivko půjdu rád, něco tuším, ale neumím tě přesně dešifrovat, to víš, roky. Prosím, pošli mi e-mailíka. Ahoj Pavel

0 0
možnosti

mtis

19. 6. 2009 15:45
Ohledně autorit a vůdců ve svobodné společnosti platí:

každý má právě takového vůdce s takovou autoritou, jakeého si vybere a nejspíš si vybere takového, jaký mu imponuje.

Pokud 3/4 národa imponují usvědčení lháři a smejdi, nedá se s tím celkem nic dělat, rozhodně ne do doby než si aspoň část těch co je podporují uvědomí, že tomu tak je a že je to špatně. Do té doby se budou slušní lidé politici vyhýbat a vásto to budou Šloufové, Dalíkové, Dimunové, Bendové a jejich páni.

0 0
možnosti

Pavel Skramlík

20. 6. 2009 2:02
Re: Ohledně autorit a vůdců ve svobodné společnosti platí:

Poprvé v životě jsem nešel volit, protože fakt už nebylo koho a já už si násilí prostě nedělám. Ale přál bych si ještě zažít volby, před nimiž přijde nějaký sympatický frajer, co má jasno a přesvědčí mě. A pak mě za ty čtyři roky volebního období nenaštve. Potom přijde a řekne - hele, byl jsi spokojenej, nenasíral jsem tě? Zkus to tedy se mnou znova a mám zase pár dobrejch nápadů, potřebuju i tvůj hlas, abych to protlačil. Jenže vidím 10, 15 i 20 let stejné kreatury, které za mnou nikdy nepřijdou, kromě omletých žvástů nic neslibují, nic za nimi nezůstane a jenom chtějí ty hlasy a vzkazují mi to z televize, tak to sorry. Tady dokonce není ani nikdo, kdo by udělal z těch voleb pořádný cirkus. Bude to trvat ještě 20 let, než začnou chodit do politiky sekáči, co budou za vodou, dobře se na to připraví a budou chtít být slavní za to, že udělali něco pro lidi a přitom to bylo jejich hobby. Díky za příspěvek.

0 0
možnosti

Hvězdář

19. 6. 2009 15:41
Tleskám kolego

Hezky, přehledně a výstižně srovnáno. Po přečtení mne napadlo jediné - autor mi mluví přímo z duše. Jeden z mála slušných a inteligentních blogů na iDnes, jemně jedovatý, ale bez zbytečných invektiv a urážek.

Tleskám pane kolego

Pavel Přeučil

R^R^R^

0 0
možnosti

Pavel Skramlík

20. 6. 2009 2:43
Re: Tleskám kolego

Zdravím, pane kolego, po nějakých letech, a díky! Vážím si úsudku a pochvaly odborníka a rdím se, protože vy jste velký bloger! Zatímco já jsem  začátečník. Vaše pochvala je pro mě zážitkem. Vám se nemůžu rovnat. Bude to v neděli teprve měsíc, to jsem tady na blogu. Ani nevíte, že jsem váš fanoušek. Váš časopis 21. století je skvělá věc. Šéfredaktoroval jsem v letech 2003 - 06 časopis Svět vědy a strašně jsem si to užíval, dokud nepřišli majitelé nakladatelství a nezrušili ho (když se pak zjistilo, že na něj generální ředitel vykazoval trojnásobné výdaje než byly skutečné, tak bylo pozdě). Mám z toho neuvěřitelně výborný pocit, že jsme se - byť virtuálně - sešli někde, kde si psaní dopřáváme jako hobby, i když je to naše profese, prostě nás to potěšení z pěkného psaní nikdy nepřejde. Držím palce a jste v mých doporučeních.

0 0
možnosti

Fanthom007

19. 6. 2009 15:03
jste az moc velky patriot...

Nemyslim si, ze cesky narod je tak vyjimecny, jak citim z vaseho prispevku. Naopak bych rekl, ze jsme bohuzel az nadprumerne  prumerni. Viz vase zminka o kulturni gramotnosti. Mozna to  platilo kdysi . Dnes uz ne. Barometrem jsou komercni media jako radio a tv. A do jejich programove skladby neni hezky pohled...

Tez si nemyslim , ze nedostatek moralne silnych, charismatickych osobnosti v politice je dan narocnosti a kvalitou publika.

Mozna to vsechno vidite az moc ruzove.

0 0
možnosti

Pavel Skramlík

20. 6. 2009 2:55
Re: jste az moc velky patriot...

Možná ano. Jsem hrdý Čech, i když české krve mám pouze čtvrtinu. Hodně jezdím po světě a mám pocit, že český deváťák strčí se svými znalostmi a kulturní a všeobecnou gramotností do kapsy amerického bakaláře. Třeba jsem přílišným optimistou, ale snáším to dobře. Nemějte mi to za zlé a díky za názor. :-)

0 0
možnosti

Lotras

19. 6. 2009 14:39
No havel je paradoxně ještě vic nenáviděn

...než , Gottwald, Husák čí Hácha.

Pokud bude národ nasirat kecy viz posledních 14 dmů, skončí nad propadlištěm doopravdy.

0 0
možnosti

Vosta Jindra

19. 6. 2009 15:17
Re: No havel je paradoxně ještě vic nenáviděn

tak v některých segmentech společnosti jistě. Ale to je spíš jeho plus. Jinak má - bohužel - většinou skoro ve všem pravdu. Že tu vládnou veksláci a rozmáhá se všeliká ubohost, snad vidí každý.

0 0
možnosti

jekkal

19. 6. 2009 13:26
Téměř

vše napsané popisuje realitu, která tu je a je důsledkem vývoje života v této krásné zemi, přes kterou se přehnalo kde co a obyvatelstvo se muselo přizpůsobovati, pokud tu chtělo přežíti.

0 0
možnosti

Pavel Skramlík

20. 6. 2009 2:47
Re: Téměř

Díky! R^

0 0
možnosti

Arth-

19. 6. 2009 12:56
V zásadě souhlas...

jen snad: IQ a charisma s tituly před ani za jménem nesouvisí...  myslím. ;-)

A pak - já mám češtinu rád...  takže mi trochu vadí ta vulgoangličtina...

Ale s obsahem souhlas.

:-)

0 0
možnosti

Pavel Skramlík

19. 6. 2009 14:33
Re: V zásadě souhlas...

sorry, tedy promiňte ... s tou vulgoangličtinou, to je nešvar, i můj. Ale pokud jdou IQ, charisma a tituly pospolu, i když vůb ec nemusejí, tak se mi to zdá super. Díky

0 0
možnosti

DDS

19. 6. 2009 12:15
SKRAMLA !!!

Pane Skramlíku,

jakkoli je mi sympatická Vaše knihovnička (knihu Žáby v mlíku jsem také četl a líbila se mi), nechápu, proč svůj blog píšete na iDnes.cz, ač sám zaměstnán v mediafaxu. Co jsem slyšel, tak to u vás jde od deseti k pěti a Vy místo toho, abyste se mediafaxí sport snažil trochu zvednout, tak píšete blogy, ve kterých s prominutím obdivujete lidi jako je Putin nebo Sarkózy.

Než mít podobné velkomafiány (autority a vůdce s charismatem, jak Vy píšete) u nás, lépe si vystačit s našimi malomafiány bez charismatu, bez autority a vůdčích schopností.

Ne nadarmo se říká, že si Putin udělal z Ruské federace vlastní firmu, tak daleko jsme se s Topolánkem a Paroubkem ještě nedostali.

0 0
možnosti

Pavel Skramlík

19. 6. 2009 14:39
Re: SKRAMLA !!!

Tak zrovna nevím, jak si mám tohle napomenutí vyložit. Dovolím si pomyslet a trvat na tom, že si ve svém volném čase můžu psát co chci a kam chci. Svoje zaměstnání dělám jak nejlépe umím a nevím, kde berete ty informace, že to jde od desíti k pěti. Klienti příbývají, od četky utíkají k nám. Přečetl jsem znovu po sobě ten článek a ne a ne tam najít slovo Putin nebo Sarkozy a nemůžu tam najít nic o jejich obdivu z mé strany. Jestli myslíte ten obrázek, tak ten je ilustrační - prostě na nich jsou hlavouni. A jestli mám na mysli opravdové autority a vůdce, tak tím rozhodně nemíním ty co jsou na tom obrázku. Tak nevím, jak si to všechno od vás mám přebrat.

0 0
možnosti

viveka77

19. 6. 2009 12:01
Výstižné

:-)R^ 

0 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.