Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

carolusI

2. 10. 2010 22:35
menšina

Slušní lidé byli jsou a budou vždy v menšině.To už i ta 4procentní menšina je početnější.Já naopak vidím to anonymní hulvátství jako přínos.Udržuje to člověka ve střehu.Leckterý soused o kterém si myslíš,že je to normální člověk,se s nataženou kapucí projeví jako zlý a nebezpečný psychpat.Je dobře že nám to občas připomínají.

0 0
možnosti

Marty McFly (matula.blog.idnes)

14. 6. 2009 17:45
názor

Viděli jsme před pár dny odchod pana Bakiče, rozebíral se pod jeho článkem i na diskusi admin panelu. Já sice mám svůj nickname, přezdívku Marty McFly, ale zároveń uvádím v závorce i zbytek - odkud se případný pátrač dostane na můj blog, kde už je kontakt na mou osobu a mé články. Takže ne zas tak moc anonymní. Vlastně vůbec. A to je důležité.

Pod mými články také diskutuji, na urážlivé (z celého článku zmíní jednu chybu, rozohní se na nejvyšší míru a zbytek opomenou) se snažím odpovídat s nadhledem, na ty normální a přátelské, ty, kteří mi chtějí vyloženě pomoci odpovídám s podanou rukou.

Anonymita je těžká věc, v reálném životě by se nám také nelíbila. Kdyby mi někdo pořád volal a urážel mě. Ale není nakonec virtuální život část naší reality ? Neměl by kodex blogera reálně platit, slušnost být více vymahatelnější (dlouhodobí urážeči by dostali postihy, ale zase si mohou založit jiný nick, je to těžké)

Ale dobrý článek. Řekl něco z toho, co mám na srdci i já.

0 0
možnosti

Pavel Skramlík

14. 6. 2009 18:36
Re: názor

Snad vám dobře rozumám. Je nick a nick. Samotná anonymita v diskusi na internetu pod nickem není nic pobuřujícího. Ale pobuřující je nick zlý, který vlastně ani diskutovat nechce, jenom touží někoho "sprdnout", urazit, případně pomluvit a stačí mu maličkost. V tom je ta nízkost. Vytáčí mě potom, když přijdu například do zaměstnání a kolegové mi říkají - týjo, četl jsi už co o tobě napsali tam pod tím či oním článkem? Že jsi TO a TO, kde to vzali... ? Bojím se, že slušnost je nevymahatelná. Slušnost a korektnost je životní postoj, který buď je nebo není.

0 0
možnosti

m. l.

14. 6. 2009 12:30
Dovoluji si nesouhlasit

Anonymní hlas internetu nepovažuji za nějaký úpadek, spíš jen za nástroj díky němuž jsou výkřiky z davu srozumitelné a jasněji formulované. A že ten dav křičí "chceme vaše peníze" a "chceme krev"? S tím se nic nenadělá. A je lepší vědět nepříjemný fakt než nevědět nic.

0 0
možnosti

Pavel Skramlík

14. 6. 2009 15:39
Re: Dovoluji si nesouhlasit

Nemám problém s tím, když je hlas anonymní. Mám problém s tím, když anonymní hlas zní hulvátsky, urážlivě, neslušně.

0 0
možnosti

ten.jenz.bloudi.svetem4@seznam.c

14. 6. 2009 9:57
Já to vidím následovně:

Na diskuzích lze vidět, proč v realné společnosti vznikly zákony, neboť kdyby se nezrodily, byla by v životě anarchie jako na dizkuzích. Internet není věci zbabělosti, ale krom mnohé i mimo jiné uvolňujícím ventilem každodenní flustrace života.:-)

0 0
možnosti

ten.jenz.bloudi.svetem4@seznam.c

14. 6. 2009 9:57
Re: Já to vidím následovně:

op frustrace... se mi dlouho nestalo!;-D

0 0
možnosti

Dennys

14. 6. 2009 8:36
Zajímavá myšlenka

a hezký článek. Nejen rytíře za předka, ale i rytířskost v srdci holt nemá každý.R^

0 0
možnosti

Sampis

14. 6. 2009 7:46
Myslím,

že je to i věcí konkrétního blogera. Na každý blog chodí jednak stabilní jádro čtenářů, jednak občasní čtenáři a jednak "náhodní kolemjdoucí". Mě se  na mém blogu podařilo Vámi zmiňované nešvary eliminovat tím, že jsem se dohodl s komunitou, že na sprosťárny prostě nebudeme reagovat. Takže se tam občas objeví výkřik, ale tím končí. Myslím, že platí okřídlené "Čím víc se ho.no maže, tím víc smrdí."

0 0
možnosti

markr

14. 6. 2009 7:24
Neumění projevit nesouhlas

To, o čem píšete (mimochodem přesně a 100% souhlas), není nic jiného, než neumění projevit nesouhlas. Tohle je česká tradice - pokud s něčím nesouhlasím, nebavím se o tom, ale o autorovi. Očernit, ponížit a znechutit mu psaní, to je cílem. Je to tak trochu modifikované stalinské "nět čelovjéka, nět probléma" a setkávám se s tím všude, i na odborných stránkách. Lidé také s velkým gustem mluví o tom, čemu nerozumějí a nevzdělanci mívají představu, že se stanou experty v libovolném oboru za 3 dny, max. 3 týdny. I o tom říkal Stalin, že "znalostí a zkušeností lze nabýt, ale bolševický zápal buď v člověku je, nebo není". Takže já všechny tyhle sprosté, nevzdělané, tykající tlučhuby považuji za stalinovy pohrobky a hrubost diskusí za dědictví 40 let temna. Tihle lidé 20 let ochutnávají svobodu tím, že urážejí, což je mj, důvodem, proč nemám blog a své stránky raději píšu anglicky.

0 0
možnosti

Pavel Skramlík

14. 6. 2009 12:39
Re: Neumění projevit nesouhlas

Mluvíte mi z duše a definice "neumění projevit nesouhlas" je velmi dobrá. R^

0 0
možnosti

kraken

14. 6. 2009 3:12
blogu na tohle tema je posledni dobou moc

nechci ze zastavat ovadu v diskuzich, vadi mijako vsem ostatnim. Ale to neni o anonymite. Ta je mozna pricinou (stejne jako kazdu o 100% zhulvatsti, minimalne ve verbalnich projevech, kdyz sedne za volant. Protoze je ve svem uzavrenem svete.) To je o tom, ze se tam lidi projevuji prirozene. Nekdo je v nitru rytir a gentleman, nekdo hulvat a nekdo krysa a podrazak. S tim nikdo nic nenadela. Maximalne pres tohle namaluje prijatelnejsi fasadu. Ja jsem ale v zasade rad, ze se tu projevuji lidi nazi - alespon si porad uvedomuji, jaci lidi jsou a ze je dobre byt ve strehu. A toto upozorneni je v celku bezbolestne, protoze si to clovek uvedomi, ale ignoruje - neni treba (ani zadouci) poustet "hnev cloumat svym majestatem." Taky proc?

Jedine reseni tohoto problemu by bylo celkove kultivovat vsechny lidi. Ale jak na to koukam, je to porad stejne, maximane to jde dolu, takze optimismus az naivitu, ze by se to povedlo odkladam do zapraseneho supliku.

0 0
možnosti

gapa

14. 6. 2009 1:53
Kodex blogera

Že uráží ti,kteří si v diskuzích vybíjejí své mindráky,je sice smutné,ale daleko více mě zaráží,že i vzdělaní lidé reagují na názor,který se jim nelíbí tak,jak kdyby jen oni měli patent na rozum a snaží se toho druhého urazit a nejhorší podle mě je,že bloger-sympatizant jedné politické strany napíše o politikovi jiné strany,že je lidská zrůda a pod.Myslel jsem ,že redakce takový blog vymaže,ale mýlil jsem se.A prokousat se diskuzemi,aby se člověk něco opravdu dověděl,znamená někdy přečíst desítky až stovky blábolů a urážek,někdy se člověk dozví dokonce,kdo jaké nosí slipy či kalhotky,jestli šňůrkou dopředu či jinak.Ale co s tím?

0 0
možnosti

Pavel Skramlík

14. 6. 2009 2:07
Re: Kodex blogera

Mám stejné pocity a někdy se např. autor blogu doví i sám o sobě něco, co skutečně netuší ani náhodou. Občas docházím k hroznému zjištění, že je sice dobře, když má demokracie a internet (připadá mi to jako spojité nádoby) v jedné ruce laskavější či přísnější uzdu, ale je to k ničemu, když nemá ve druhé ruce bič.

0 0
možnosti

hisaak

14. 6. 2009 1:27
Dobre napsano

Taky je mi z tech diskusi nekdy smutno.

0 0
možnosti

Pavel Skramlík

14. 6. 2009 2:02
Re: Dobre napsano

I mně, někdy si to opravdu "užívám", ale ať člověk reaguje racionálně nebo ironicky, tak to není moc platné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.