Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Thorbear

14. 6. 2009 9:05
Já bych nevinil bulvár

Ale jeho pravidelné konzumenty ano.Je to jako s komerční TV.Spousta lidí odsuzuje televize,že dávají sajrajt.Ale komerční TV žijí z reklam - a příjmy z nich se odvíjejí od sledovanosti.Takže pokud budou v tomto národě existovat tři miliony debilů,kteří pravidelně sledují nějaké ordinace,VKV,béčkové akční filmy a přiblblé komedie,tak se to prostě bude vysílat.

Stejně tak bulvár bude psát to,co chtějí jeho čtenáři.Takže ne samotný bulvár nebo celebrity,ale krvelačná,cizího neštěstí a průšvihůchtivá lůza.

0 0
možnosti

Mira UL

12. 6. 2009 22:22
Bulvár nebo škvár?

Bulvár je společenská příloha běžných novin nebo samotné společenské noviny. Bulvár nikdy nelže, jen vypíchne určité věci nebo souvislosti, aby dotyčného člověka (většinou osobu veřejně činnou) přiměl k jednoznačnému vyjádření.

Naproti tomu škvár je připraven kdykoli kohokoli poškodit jen s jedním jediným účelem: zvýšit prodej listu za jakoukoli cenu, i za cenu lží a manipulací. Myslím, že je zdravé rozlišovat hranici mezi těmito dvěma pojmy a jejich obsahem.

Na závěr mohu konstatovat, že většina tzv. bulvárního tisku v Česku je škvár, a to toho nejhoršího ražení: lži, pomluvy a manipulace jsou takového rozsahu, že dotyční se domáhají soudní ochrany a v nemalém počtu případů jsou úspěšní. Jedinou obranou proti těmto věcem je jediné - ignorování těchto sprostých plátků.

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti

losynka2

13. 6. 2009 9:08
Re: Bulvár nebo škvár?

Gratuluji, vyjádřil jste to pregnantně a nelze jinak než souhlasit. Ovšem co s tím?

Rozhodnu-li se, že si koupím Spy, vím, že si chci "počíst" o celebritách a už předem vím, s čím mohu asi počítat. Ovšem koupí-li si má, řekněme inteligenčně méně vyvinutá, sousedka tzv.bulvární noviny, které považuje za noviny seriózní, kde by přece nelhali(i když i to je dnes značně diskutabilní), je na skázu zaděláno v každém okamžiku. Ovšem vysvětlovat těmto lidem, že pravý stav věcí může být úplně jiný, je zbytečné a už to ani nedělám. Už jsem se smířila.Jen případ, který jsem tady popisovala, mě opět rozžhavil doběla.Tu rodinu i celý případ znám velmi dobře a jsem zděšená z toho, co to s nimi udělalo. a na omluvu nemají šanci. Ještě stále zvažuji možnost, že tomu pisálkovi půjdu plivnout pod nohy, neboť má slina v jeho tváři by pro něj mohla být ozdobou.

0 0
možnosti

losynka2

12. 6. 2009 16:44
POZOR !

Vážený pane,

myslím, že se s Vámi dá souhlasit pokud se týkají zprávy tzv.celebrit. Bohužel bulvár "informuje" i o obyčejných lidech a to pak bývá mnohdy skutečný masakr. Tak jsem mohla být svědkem toho jak bulvár ve snaze  o větší čtivost psychicky téměř zlikvidoval sousedovic chlapce a jeho rodinu, když událost, v níž byl tento mladý muž částečně účastníkem i svědkem popsal tak,že jediné, co bylo pravdivé,byl fakt, že se utopil jeho kamarád. Vše ostatní byly dehonestující smyšlenky, které však napáchaly nepředstavitelné zlo.Přála bych autorovi článku, aby on sám (jeho dítěti to nepřeji, i když to by bylo adekvátní) četl o sobě podobné zrůdnosti a pak měl jít do obchodu, nebo mezi partu kamarádů.A bránit se nelze.Přeci nebylo použito žádné jméno.Co z toho,že v dané lokalitě všichni ví, že se "něco" takového stalo a teď se dozví podrobnosti a to je tedy něco!!! Všichni znají "pravdu" a chlapec i rodiče se mohou v lepším případě odstěhovat,v horším se zhroutí,neboť nemají kurs celebrit.

0 0
možnosti

Pavel Skramlík

12. 6. 2009 18:35
Re: POZOR !

Bohužel máte pravdu, že psaní o obyčejných lidech a jejich příbězích je celkově daleko méně pod kontrolou než o celebritách a když se k nějakému tématu připlete nějaký ctižádostivý cvok bez zábran, tak může udělat hodně škody a neštěstí. Celebrity se přece jen mohou bránit víc než normální lidé. V redakcích bulvárů jsem potkal pár lidí, se kterými bych na pivo nešel.

0 0
možnosti

reneta555

12. 6. 2009 15:38
lež

Bulvár nikdy nelže?? A co údajný rozvod Adamovské ./plná lež. Nebo třeba Issa,ač je mi jasné,že on je  ten,který s bulvárem počítá,chodí na večírky a sám jim občas naplácá na sebe pěkné blbosti. On by měl být  dle vašeho článku ten,u koho v případě průseru přivřou oči.,za to,že jindy spolupracuje. Přesto o něm napsali,že měl v krvi heroin,kokain ,pervitin, a navíc,že je to prý policejní zpráva. Ta oficielní,která je k nalezení i na policejních stránkách  ale tvrdé drogy vylučuje. Tak kdo lhal policie nebo Blesk??  

0 0
možnosti

Pavel Skramlík

12. 6. 2009 18:42
Re: lež

Opravil bych se - skoro nikdy nelže. Údajný rozvod Adamovské byl příprad "tutové" informace jedné celebrity o druhé. Případ Issa je asi jiný. Někdo reportérovi řekl ústně "heroin, kokain, pervitin" a ten tu zprávu neprověřil. Všude se najdou lajdáci. Nepředpokládám, že by policie lhala v oficiální zprávě.

0 0
možnosti

akki

12. 6. 2009 12:21
Viděla bych to

tak půl na půl: Jako se mezi "celebritami" najde póvl, stejné to je i v bulváru-část redaktorů jsou zamindrákovaná, všeho schopná stvoření. l. Ale to je ve všech oborech lidské činnosti, nemyslíte?:-/

0 0
možnosti

Pavel Skramlík

12. 6. 2009 12:50
Re: Viděla bych to

Souhlasím s vámi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.