Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Uspavač hadů

Odpusť Bože, já vím, že bych měl všechny milovat, ale já ho tak nemám rád … „Každý má nárok na svůj názor“, toto ctím a pokud se bude chtít kdokoli z těch, kdo chodí na Běžeckou školu cítit manipulován tím, že zde prezentuji svůj postoj a příklon k pravici, že se navážím do ČSSD a Jiřího Paroubka, rád mu dám prostor, aby mi vysvětlil, že se mýlím. Musí však počítat s tím, že jsou tu oponenti, kteří mu budou chtít „otevřít oči“, s čímž samozřejmě, když jdu takto otevřeně s kůží na trh, počítám i já.

Mirek Vostrý

Půjdu ještě dál, půjdu tak daleko, že napíšu, kdo je mým favoritem pro letošní volby do parlamentu, to jestli jím zůstane, bude záležet na tom, jak splní své sliby, což zase nebude tak těžké, protože v podstatě jediné co slibuje je, že nic neslibuje! Tedy slibuje jen to, že na to, abychom se měli alespoň trošku slušně, budeme muset každý z nás pořádně máknout. A právě tahle upřímnost se mi líbí. Nechám vás ještě pár dní napínat než řeknu víc, ale abych vám to ulehčil řeknu, že to není ODS, tu jsem nevolil nikdy, vždy jsem volil spíše osobnosti, než strany a dá se říci, že tak činím i teď, i když ti co jsem volil dříve měli vždy co dělat, aby se do parlamentu dostali, letošnímu mému favoritovi toto určitě nehrozí, ale sázka na osobnosti, tak ta mi zůstala.

Zprvu jsem do dnešního ohlédnutí nechtěl zatahovat politiku, ale ono to v době volební kampaně nejde a „můj mecenáš na poli politických námětu“ Jiřík Paroubek mě nenechá vydechnout :). To, co vypouští do světa, už ani nevoní ani nezapáchá, prostě už je to jen takový inertní plyn, který nikdo necítíme, ale právě proto bychom měli být před tím, co říká a co dělá, více na stráži, aby se nám nestalo, že nás uspí jako hady. Vzpomínám si na jedno fotbalové utkání, už si nepamatuji kdo to tehdy s kým hrál, byli to snad Němci a někdo. Němci nejdřív tlačili a tlačili a NIC. Pak z ničeho nic polevili, skoro přestali hrát, vypadalo to, že už rezignovali a ve chvíli kdy to vypadalo, že si všichni na ten trávník lehnou, vyrazili ke zteči. Než se překvapený – uspaný soupeř vzpamatoval, zmítal se mu balón v síti. Možná v ČSSD zvolili stejnou taktiku, snaží se nás opít tím, že všechny jejich kroky vypadají jak když se batolí batole. Lidi, kteří jsou proti nim, si řeknou: „Ti už nám nemůžou nic udělat, protože přeci i ti jejich voliči musí pochopit, že takováto hovádka jim nic dobrého nepřinesou“, nepůjdou volit a v tom Jiřík a jeho parta zatroubí na trubky ..., všichni socdemáci nastoupí v oranžovém dresu do volební zteče a nám ostatním zbude se jen dívat, jak Jiřík spojuje jako mesiáš celý svět!

Je to utopie? Raději bych tomu moc nevěřil. Když jsme četli Orwellův román 1948, taky jsme si říkali: „To snad není možný, to se nemůže nikdy stát, tak hloupí snad lidi nejsou!“ A co všechno už se z té utopie dnes naplnilo. Člověk je totiž ve své pýše tak zranitelný, jako žádný jiný živočišný druh, žádného tvora tak snadno neopijete, jako jeho, stačí mu jen něco slíbit, ukázat mu to na obrázku a už za vámi capká jak pejsek. To koňovi musíte dát do tlamy aspoň kostku cukru, aby za vámi šel, a možná i tak vás kopne kopytem, když mu nebudete po vůli a nebudete mu pak chtít dát třeba jablko. Vždycky mu budete muset dát něco materiálního, něco po čem se může utlouct. Člověku ne, tomu stačí pouhé sliby! Ostatně velmi dobře to charakterizuje věta: „U nás se na vesnici říkalo, nikdo ti nemůže dát tolik, kolik ti já dokážu slíbit!“ Kterou mi poslal Lojza, když jsme si mailovali na téma Jiříkových slibů.

Proto nevolím ty, co slibují a slibují a slibují a rozdávají, co není jejich. Slibují, že budou strkat do mé kapsy, do vaší kapsy, do všech kapes, co jich v našem státečku je. Pak se ale ptám, proč by mi měl někdo dávat do mé kapsy, ať už je to cokoliv, kde to vezme? No kde by to asi tak vzal? Nejdřív to z těch všech kapes sebere a pak, jako velký dobrák, nám z toho, co nám sebere, zase něco vrátí.

Korupce

Další krásné téma. Vyhlásili jsme boj korupci. Našli jsme recept na korupci. Zatočíme s korupcí. Hesla, hesla, hesla. Skutečnost! Zase to uspávání hadů. Zvýšíme daně, abychom mohli co nejvíce rozdělovat! Není zrovna tohle nejlepší podhoubí pro bujení korupce?  

Ale končím, venku je konečně jaro, tak si jdu zaběhat a vám bych radil totéž. A když ne zaběhat, tak alespoň vyrazit do přírody, nabít se tím nejčistším a nejzářivějším zdrojem energie. Běžte rychle, než se Jiřík vydá dobývat i jiné světy a bude nám pak chtít rozdělovat sluneční paprsky podle zásluh nebo podle toho, jak jsme oranžoví …

Autor: Miloš Škorpil | neděle 21.3.2010 22:39 | karma článku: 10,72 | přečteno: 926x
  • Další články autora

Miloš Škorpil

Čert nikdy nespí a běžec už tuplem nemá kdy

Tento týden bude v Běžecké škole pestrý, skoro to vypadá, že už skončily prázdniny :), a ono pomalu ano, vždyť za šest týdnů už se běží Tesco Grand Prix Praha, ale i Kladenský maraton, další se chystají na Berlín. Dá se tedy bez nadsázky říci, že doba válení skončila. Tak, co vám v tomto týdnu Běžecká škola nabídne. V pondělí druhý díl Deníčku titánky Dany, v úterý první díl seriálu Pitný režim - celou tuto problematiku jsem předělal, takže určitě objevíte něco nového, ve středu „Rozhovor naruby," ve čtvrtek druhý díl o Pitném režimu, v pátek se proběhneme po Americe, v sobotu zavítáme společně do světa Bez hranic.

27.7.2009 v 11:58 | Karma: 10,18 | Přečteno: 1358x | Diskuse| Pozvánky, akce

Miloš Škorpil

Být sundán z hrušky

Být sundán z hrušky může být i veselé, záleží na tom, jak je hruška vysoká a co jsme na ní dělali, a taky co nám takové sundání z hrušky může přinést za prospěch. Ono nakonec chození se džbánem pro vodu, než se ucho utrhne, nemusí být úplně špatné, třeba jen proto, že si při tom samočinně umyjete nohy :).

21.7.2009 v 6:45 | Karma: 11,79 | Přečteno: 1157x | Diskuse| Osobní

Miloš Škorpil

Pozor! Pozor! - Titáni se začínají probouzet z tisíciletého zakleti

Pokud to nevíte, tak vězte, že před tisíci lety, kdy Země oplývala toliko jen strdím, mlékem, opojným vínem a chutným masem - vše bio, začali mít Titáni dlouhou chvíli a vzbouřili se proti bohům. Ti je za to uvrhli do věčného prokletí, a aby si to pojistili ještě je spoutali řetězy nebo je vymístili do míst, kde se skoro nemohli setkat s žádným živým tvorem.

20.7.2009 v 8:48 | Karma: 9,11 | Přečteno: 1317x | Diskuse| Sport

Miloš Škorpil

Cháron tě zve k sobě - chceš-li mu utéct, zpomal

Tenhle příběh se opakuje dnes a denně, snad už posté čtu stejnou prosbu, v níž se snoubí touha poznat pravdu: „Proč se mi stále znovu a znovu děje to, co se mi děje?" a zároveň vzdor: „Já to přeci jednou musím zlomit!"

16.7.2009 v 9:00 | Karma: 13,89 | Přečteno: 1169x | Diskuse| Společnost

Miloš Škorpil

Zermatt 2009

V cíli maratonu vám vezme pohled na Matterhorn dech.To je slogan, který si můžete přečíst v propozicích jednoho z nejkrásnějších, ale také nejtěžších maratonů, jaký jsem kdy běžel. Pravdou je, že než se dostanete do cíle, vezme vám dech stoupání mezi 39. a 41. km, kdy musíte překonat 300 výškových metrů. Letos toho ale bylo víc, co stojí za zmínku.

13.7.2009 v 10:45 | Karma: 5,46 | Přečteno: 1081x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1494x
Běžec, poradce a propagátor běhání a zdravého životního stylu. třikrát oběhl Českou republiku, úspěšně zdolal Spartathlon – běh z Athén do Sparty, drží řadu rekordů v netradičních sportovních disciplínách. Každý týden vede tréninky v pražské Stromovce a ve fitku Školka na Praze 4 – Chodov a přestože ho nejvíce zaměstnává jeho Běžecká škola, nenechá ho lhostejným nic co se kolem něj ve světě děje.