Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

To je keců, než něco uděláme!

Znáte to, nejdříve dlouhá příprava, pak hledání tisíce důvodů, proč by to nemělo jít udělat a nakonec unavení a spokojení po celodenním hledání jehly v kupce sena usínáme u televize s tím, že ten den zase nějak rychle utekl a že jsme zase nic neudělali.

Miloš Škorpil O víkendu mě nejvíc pobavilo odstoupení Kateřiny Brožové z kandidátky ČSSD do parlamentu. To bylo týden před tím slávy a úsměvů, ale také určitě skřípání zubů páně Paroubkových oponentů, kteří tušili, že tohle není asi pro ČSSD ten nejlepší tah. Holt sázka na hezkou hlavičku, která je plná sociálního cítění, nevyšla. Normálně nejsem škodolibý, ale tentokrát jsem se nejen škodolibě usmál, ale dokonce se s chutí zasmál na celé kolo. Tenhle majstrštyk se vám, Herr Paroubek, opravdu povedl. Nejen, že se vám podařilo dokonale zesměšnit sebe, ale ještě jste pomohl Kateřině k celkem laciné reklamě. Ale oni to vaši voliči určitě pochopí :).

Ještě jednou moc děkuji, ono smíchu je třeba vždycky, zvláště v této době, kdy nám slibujete, jak se zasloužíte, že vše co je zadarmo, zůstane zadarmo, akorát zapomínáte nějak říct, že to pak stejně zaplatíme všichni na daních a to bez rozdílu, jestli jde o sociálně slabé či sociálně silné.

Máte to stejně v té vaší partii nějak všechno postavené krapet na „hlavičku". Místo abyste měli radost, že ti co mají za uchem se nebojí riskovat, mají nápady a invenci je naplňovat, samozřejmě na tom něco vydělat a z toho nemálo odvést do společné kasy, tak se snažíte, aby si byli všichni rovni. Což ve vašich představách znamená, všichni měli stejné nic.

Ptám se, čím pak naplníme společnou kasu, abychom mohli všechny ty vaše sociální jistoty zajistit, ale hlavně zaplatit? To mi teda povězte! Takže jsem moc rád, že jste se zase jednou ukázal jako pěknej nýmand a přeji vám spoustu takovýchto skvělých tahů, snad po nich i ti vaši voliči zjistí, co v té hlavě vlastně máte.

A co s tím vším má společného to, co jsem napsal na začátku? Moc, protože ti co mají nápady a tah na branku, jdou si za svým, nikdy nepřemýšlí, proč by to, co je napadlo udělat, nešlo, ale zkusí to a pak vidí. Celý náš život je totiž jen takový pokus, zkouška, maturita. Jednou to vyjde, jednou je z toho průšvih. Já vím, teď vám dávám do ruky trumf - ono to Paroubkovi jednou nevyšlo, ale jinak je skvělej :). Ano, na těch bilboardech je opravdu skvělej. Jinak k celému tomuhle blogu mě vlastně motivovala fotka, kterou jsem udělal o víkendu a která jej rámuje.

Když jsem se na ní pak díval, tak jsem si říkal, co by mi řekl erudovaný fotograf před tím, než bych stiskl spoušť. Výsledkem by bylo to, že bych pochopil, že s tím svým cajkem vlastně takovouto fotku nemá vůbec cenu dělat. No a vidíte, a ŠLO TO!:).

Autor: Miloš Škorpil | úterý 16.6.2009 7:24 | karma článku: 12,99 | přečteno: 1073x
  • Další články autora

Miloš Škorpil

Zermatt 2009

V cíli maratonu vám vezme pohled na Matterhorn dech.To je slogan, který si můžete přečíst v propozicích jednoho z nejkrásnějších, ale také nejtěžších maratonů, jaký jsem kdy běžel. Pravdou je, že než se dostanete do cíle, vezme vám dech stoupání mezi 39. a 41. km, kdy musíte překonat 300 výškových metrů. Letos toho ale bylo víc, co stojí za zmínku.

13.7.2009 v 10:45 | Karma: 5,46 | Přečteno: 1081x | Diskuse| Sport

Miloš Škorpil

Běžecký ráj – račte vstoupit

Je pátek 19. června těsně po poledni a já se musím štípat do tváří, jestli to, co právě zažívám, je sen nebo skutečnost. Štípat do tváří se musím i proto, že mám na krajíčku slzy z radosti. Z radosti nad tím, co vidím, co se kolem mne odehrává. Mám být nestranný pozorovatel, nestranný rozhodčí, ale to v tuhle chvíli naprosto nelze, protože jsem v ráji, v běžeckém ráji.

22.6.2009 v 7:54 | Karma: 9,79 | Přečteno: 1185x | Diskuse| Společnost

Miloš Škorpil

S Hotárkem po kotárech

Není to vůbec špatné. Pokud někdo nadává na současné děti, na jejich pasivitu, co se týče pohybu, moc se mýlí. Problém není v současných dětech, ale v dospělých. Ostatně tak je to vždycky. Vždycky, když se snažíme věci zjednodušovat a házet vinu na někoho jiného.

15.6.2009 v 7:51 | Karma: 6,65 | Přečteno: 906x | Diskuse| Společnost

Miloš Škorpil

10. LGT Alpin Marathon – křest vodou a ohněm

Vypadalo to všechno nablýskaně, pohodově, úchvatně. Sluníčko hřálo, vzduch osvěžoval svěží vánek, který si pohrával s mlhou na vzdálených kopcích. Bylo však teprve odpoledne před závodem a bohužel předpověď na den závodu byla: déšť a bouřky. Trefili to na sto procent. Více viz www.bezeckaskola.cz

8.6.2009 v 8:03 | Karma: 5,02 | Přečteno: 1079x | Diskuse| Sport

Miloš Škorpil

Paraple pro každého z nás

Minulý týden se sešli v Centru Paraple Vyslanci pro Paraple, aby se z první ruky seznámili s tím, co vše Centrum Paraple pro lidi, kterým se v jedné vteřině změní život z plně aktivního do absolutní strnulosti, dělá. Ano, je to přesně tak, v jednu vteřinu hýříte, překypujete životem a v příští vteřině už můžete jen bezradně vnímat to, že jsou některé z vašich tělesných funkcí bez funkce.

3.6.2009 v 7:42 | Karma: 7,88 | Přečteno: 1011x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1494x
Běžec, poradce a propagátor běhání a zdravého životního stylu. třikrát oběhl Českou republiku, úspěšně zdolal Spartathlon – běh z Athén do Sparty, drží řadu rekordů v netradičních sportovních disciplínách. Každý týden vede tréninky v pražské Stromovce a ve fitku Školka na Praze 4 – Chodov a přestože ho nejvíce zaměstnává jeho Běžecká škola, nenechá ho lhostejným nic co se kolem něj ve světě děje.