Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J89a50n 44S79u61c92h23ý

17. 9. 2014 0:04

Pořád dokola...komunismus, kapitalismus...Bylo tu něco z toho? Byl tu diktát Moskvy, divokej západ a teď diktát Bruselu. Ono je strašně krásné rozjímat nad myšlenkama ale je to asi stejně mimo jako dávat Severní koreu za příklad, kam to dotáhne komunismus. Blbost.

Když se budu zaobírat kapitalistickou myšlenkou, tak aby fungovala, musí být naplněna jedna podstatná věc - zaměstnanec je zaměstnavatelem placen ADEKVÁTNĚ DLE ODVEDENÉ PRÁCE. Teprve pokud toto dělají všichni, zaměstnanci mají peníze a mohou nakupovat, čímž tvoří poptávku a kruh se uzavírá. Pokud toto poruší jeden, získá konkurenční výhodu a trh nemá šanci toto zkorigovat, protože pracovníků k dispozici je téměř neomezené množství.

Komunismus - práce ku prospěchu všech je důsledkem Nashova equilibria braného pro všechny elementy světa (reálně nepočítatelné). Teoreticky ideální forma vlády.(V teorii přihlédne na to, co chcete dělat, a neměla by to narušovat, protože pokud se dostanete k plnému rozvinutí schopností, budete dělat to, co vám jde nejlíp) Prakticky? Bude fungovat teprve, až bude v bankách samoobsluha. Lidská sobeckost tomuto systému nikdy neumožní fungovat. Každý chce víc, když ne pro sebe, tak pro rodinu, je to v našich genech - přežít a co nejlépe se postarat o potomstvo, bez toho žádný živočišný druh nemůže existovat. 

Celkově socialistické myšlenky se zvrhly v šílený pseudohumanismus, kde tito umělci tvrdí, že nikdo nemá povinnost, ale nároky na všechno možné má. Nebyl to náhodou Lenin, kdo řekl, kdo nepracuje, ať nejí?

Otázka je, kde je správná cesta, ani jedno není schopné reálně fungovat.

1 0
možnosti
JP

na komunismu NENI nic idealniho ... protoze ten komunismus uz ve svych zakladech primo predpoklada, ze ty "nekomunisty" zaslape do zeme okovanou pesti delnicke tridy. pokud by se komuniste pekne domluvili mezi sebou, dali majetek na hromadku, maji li jaky, za ziskany obnos zakoupili lan marxem zapomenute zeme nekde v pohranici, a tam nasledne aplikovali to svoje "kazdemu dle jeho potreb", nereknu vuci nim kriveho slova ... a dokonce jim mozna nekdy i skyvu chleba pres ostnaty plot hodim. jakmile ale ti komuniste chteji na tu svoji hromadku zatahovat i me a moji penezenku, pak zacina oblibena zabava vsech pravovernych levicaku - hentyn onen tridni boj.

ja tady totiz nejsem za nejakou "spolecnost", "kolektiv pracujicich", ani "fseholid", ale sam za sebe ... a moje vlastni zajmy jsou vysoce nadrazeny "zajmum spolecnosti".

0 0
možnosti
JH

J48a28n 24H13l56e70d67í66k

16. 9. 2014 23:19

mladí a nezkušení utopisté VELMI NUTNĚ potřebují vrátit čsl socializmus zpět do života, neb  začínají viditelně blbnout z komunistických věrovyznání a pouček. Karl Marx byl teoretik judaistického vyznání a nebýt jeho kámoše Fritze Engelse, téhož vyznání ---zdechl by i s celou početnou rodinou na hladomor někde u plotu úplně bez povšimnutí. Marx zcela odtržený od praktického života, jaká podoba s Bohoušem Sobotkovic.---  Komunisté si počkali 25 let a budou čekat dalších třeba 20,-- pak jim morálně zcela rozvrácený multi-kulti svět padne do klína, jak přezrálá, shnilá hruška.

1 0
možnosti
Foto

J17a72k34u63b 13R28o46t95h

16. 9. 2014 23:33

Co s tím má společného judaismus? Mimochodem, KM byl bez vyznání.

1 0
možnosti
MN

M74i29l92a41n 60N15o13v82á60k

16. 9. 2014 23:02

Měli. Velká část lidí žije v rodinném mikrokomunizmu, kde každý člen rodiny pracuje dle svých schopností pro rodinu a všichni si pak v ledničce berou podle svých potřeb. Všem to vyhovuje a nikdo netouží po rodinném mikrokapitalizmu. Pak se za námi zavřou dveře bytu a vstupujeme do skutečného kapitalizmu tvrdých loktů. Je však zvlášní, že ti jen trochu movitější touží po komunizmu větším a celý rok na něj šetří, aby si ho mohli alespoň na týden koupit. V hotelu all inclusive.

1 1
možnosti
Foto

J96a34k83u43b 40R58o29t35h

16. 9. 2014 23:32

Tak takovou krávovinu jsem nečetl ani v Rudém Právu.;-D;-D

6 1
možnosti
Foto

J49a90k93u42b 78R76o23t54h

16. 9. 2014 22:58

"K. Marx, tento přední představitel světového myšlení... geniální sociolog a ekonom...  opravdu formulovat geniální ekonomicko - sociologický systém". také už vím, co nejste. Nejste normální. Nebo nejste inteligentní. Nebo vzdělaný. Nebo nejste to všechno dohromady. Protože jen psychicky narušený, hloupý a nevzdělaný komunista může napsat takový adorační blaf. Ovšem dávám vám naději. Třeba se dáte dohromady. Zmoudříte, vzděláte se a tak. Pak budete moci napsat: vím, že nejsem komunista. :-/

5 2
možnosti
Foto

A vy jste Marxe četl? Já kdysi musel na výšce za trest, jinak bych nedostal zápočet,  a když jsem pak z něj citoval, tak i marxista chytal děs a snažil se mě zastavit. Konkrétně se jednalo o ruhý díl, Hodnota a nadhodnota (tedy pokud si dobře pamatuji název, přece jen je to již skoro 30 let). Tímto nekomentuji zbytek článku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 364x
Kdo jsem? To stoprocentně nevím, ale kdo nejsem to vím zcela určitě.