Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ošahávat prsa – to se musí

Je zvláštní, že někdy se vypravíte na nějakou akci a na konec zjistíte, že ten největší zážitek, který si z ní přinesete je úplně jiný, než jaký byste – vzhledem k zaměření dané akce - předpokládali. // //

Minulý týden jsme se s kamarádkou vypravily na Jarmark Ona Dnes. Je to již taková naše tradice. Bohužel, jsem ten den neměla hlídání pro svou tříletou dcerku a tak jsem ji musela vzít sebou.

Obávala jsem se, jak malá zvládne to množství lidí. Také aby se mi neztratila nebo mi ji někdo nezašlápnul. Brzy jsem však zjistila, že Aninka má díky své výšce silnou taktickou výhodu. Stačilo jí se pouze trošku přikrčit a hravě se propletla a prošla pod nákupními taškami Ona Dnes, které si nákupu chtivé návštěvnice nosily pověšené na rameni.

Já jsem to měla trošku těžší, protože jsem se musela mezi stejnými zákaznicemi rychle procpat za ní a při tom ji nespustit z očí – ovšem má výška mi i při přikrčení ani zdaleka nedovolovala Aninčinu rychlost.

Naštěstí návštěvnice - jakmile zjistily, že se snažím stíhat tu malou fretku vpředu – mi rády a s úsměvem uvolnily cestu a tak jsem holčičku ani jednou neztratila.

Ani byla ve svém živlu. Všude bylo tolik ZAJÍMAVÝCH!!!! věcí. Hračky, oblečení, boty, kabelky – prostě všechno, co si jen může malá – ale i větší holčička přát.

Musela si stihnout pohrát s hračkami u všech stánků, vyzkoušet a projet všechny odrážela a trojkolky (trnula jsem, že někoho přejede a žasla s jakou obratností zvládala slalom mezi lidmi), důležitě a zkušeně se prohrabávala oblečením a přiměřovala si ho na sebe, cpala si na nožičky všechny zajímavé kousky dětských botiček – ovšem nepovšimnuty nezůstaly ani dospělé kolečkové brusle, které si musela (za vydatné a ochotné asistence usměvavé a pobavené paní prodávající a tety Káji) také vyzkoušet.

A pak se to stalo. Odchytila nás příjemná paní ze stánku, kde se dělala osvěta samovyšetření prsu. Sedla jsem si tedy na nabídnutou židli a holčičku si vzala na klín. Na stole před námi byla položena silikonová maketa ženských prsů a paní nám ukazovala, jak se má samovyšetření správně provádět a nabádala nás – tedy spíše mě – abych si to také vyzkoušela. Anička se s vervou sobě vlastní pustila do ohmatávání umělohmotného prsa také.

Za naši snahu jsme dostaly dvě propisovací tužky, které hned Ani spravedlivě rozdělila: „Ta je maminkova a ta Aninkova.“ prohlásila s její fantastickou gramatikou a svou propisku si důležitě cpala do kapsy u kalhot.

Po dvou hodinách jsme z Jarmarku vyšly ven s plnými taškami úžasných úlovků. Spokojené a naprosto vyřízené. Kamarádka - teta Kája – ještě pokračovala na veletrh kosmetiky Interbeauty, ale na to jsem já s malou již neměla sílu a tak jsme se vypravily domů.

Anička si hrdě nesla panenku, kterou jí jedna paní prodávající věnovala. Já jsem táhla tašku s oblečením – převážně Aninčiným.

Vzhledem k její nakupující a zkoušející vášni, která se tam projevila v plné síle, jsem předpokládala, že největší zážitek bude ten den Anička mít právě z nákupů – jako správná ženská… Jak se však ukázalo, to byl můj velký omyl.

Manželovi a synovi holčička večer ukazovala, co jsme nakoupily a co dostala a manžel se jí ptal, jak se vlastně celý den měla a co dělala.

Anička – v nové zimní bundičce, jenž mu právě předváděla - se na něj bezelstně podívala a pronesla: „Ošahávala jsem prsa.“

„Cože jsi dělala?“ zeptal se znovu manžel a upíral oči na mě v domnění, že malé špatně rozuměl.

„No, ošahávala jsem prsa a dostala jsem tužku.“odpověděla opět Ani. „Maminka taky šahala a taky dostala tužku.“

V ten okamžik mě postihnul záchvat smíchu, zatímco manžel a syn na mě nechápavě a nutno říci i trošku zděšeně koukali. Až jsem jim po chvíli byla jsem schopna vysvětlit o jaké ošahávání prsou to vlastně šlo, smáli se i oni.

A tak jsme překvapivě zjistili, že největší zážitek z Jarmarku Ona Dnes neměla naše holčička z hromady – v jejích očích absolutně fantastických věcí – ale z toho, že šahala na umělohmotné prso a dostala za to propisku. Dětské reakce jsou někdy naprosto nepředvídatelné...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Skočová | čtvrtek 24.10.2013 15:33 | karma článku: 19,34 | přečteno: 1893x
  • Další články autora

Helena Skočová

Čtyřhvězda podle Fischera: špína, zápach, střepy v bazénu

V poslední době jsem četla několik článků o tom, jak jsou Čeští turisté v zahraničí považováni za věčně nespokojené hosty, hledající na všem nějaký problém. Tehdy jsem nechápala proč. Nyní... možná... už asi ano...

31.7.2023 v 8:08 | Karma: 42,49 | Přečteno: 8318x | Diskuse| Ostatní

Helena Skočová

7. Vnímání nové situace matkou versus vnímání dcerou

Zatímco jsem se prala se svými emocemi, náporem strachů a obav, jak budu zvládat náročnou péči o nemohoucí seniorku, jsem zároveň pořád myslela na ty moje nejbližší. Holčičky a manžela. Jak zvládli první den oni.

14.8.2021 v 8:08 | Karma: 17,84 | Přečteno: 627x | Diskuse| Osobní

Helena Skočová

6. Den první - to byl náraz!

Opustila jsem Sarnu. Ten kouzelný správcovský domek letního sídla hraběnek Gessy, obklopený zahradou a parkem, kde teď budou bydlet moje holčičky. A přestěhovala jsem se o 17 km dál, do bytu k babičce.

12.8.2021 v 12:31 | Karma: 15,60 | Přečteno: 528x | Diskuse| Osobní

Helena Skočová

5. Už tam budéééém?

Cesta do Itálie byla krásná, ale dlouhá. Celých těch deset dnů před odjezdem, jsem měla obavu, jak ji budou holky zvládat. Tedy hlavně malá tříletá Saša.

9.8.2021 v 12:32 | Karma: 19,56 | Přečteno: 681x | Diskuse| Osobní

Helena Skočová

4. Pozor na to, co si přejete…

...přání se totiž plní. Někdy však jejich splnění může přijít zcela nečekaně a může mít taky velmi nepředvídatelnou podobu. Takže vás to může parádně zaskočit, tak jako třeba teď mě.

5.8.2021 v 8:08 | Karma: 14,09 | Přečteno: 567x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Odvolací soud potvrdil osvobození učitelky, která popírala válečné zločiny

6. května 2024  10:18,  aktualizováno  11:36

Pražská učitelka Martina Bednářová, která čelila obžalobě z popírání ruských válečných zločinů na...

Přijdou bouřky s vydatným deštěm, do zítřka naprší i přes 50 milimetrů

6. května 2024  11:31

Při bouřkách a dešti může od pondělí do úterního rána místy v Česku napršet v úhrnu přes 50 mm,...

Ve Vatikánu zadrželi českého faráře s pistolí, noži a šroubovákem

6. května 2024  9:51,  aktualizováno  11:25

Při vstupu do Vatikánu policie o víkendu zadržela faráře z České republiky, který měl u sebe v...

Začátek týdne bude oblačný s bouřkami. Slunce se vrátí ve středu

6. května 2024  6:23,  aktualizováno  11:22

Zataženo až oblačno vydrží na většině míst v Česku až do poloviny týdne. Česku se nevyhne ani déšť,...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....