Už byly všechny cíle „Specoperacii“ dosaženy?

Nechci tu tragédii zlehčovat. Jen shrnout, čeho všeho vládce Kremlu zatím dosáhl. Je to tragédie, tragédie, tragédie.

Řekněme, že dle odhadů, s 200 000 muži vyrazil na sousední zemi, kterou obývá více než 40 miliónů lidí. Řekněme, že ze čtyř hlavních směrů. To je tak 50 000 vojáků v každém. I vojáci se občas musí najíst a vyspat, takže i kdyby se pohnuli všichni najednou, tak je to 25 tisíc…. Ne všichni mohou útočit, neb je jistě potřeba zajistit i podpůrné činnosti, takže kolik vlastně bylo těch nešťastníků v první linii? Takže si můžeme ze seznamu cílů odškrtnout, že slavná armáda, která porazila ve WW2 Německo, dobyla po deseti dnech blázinec. Úspěch jako hrom. Splněno.

Obsazeny jsou zatím dvě jaderné elektrárny. Zatím se v nich, jako na potvoru, nenašlo nic, co by svědčilo o samovýrobě jaderné bomby na Ukrajině. Splněno na půl.

Rusko nedokáže zásobovat ani svoje vlastní vojáky, jak by chtělo „pozřít“ Ukrajinu?

Útok na Ukrajinu byl tak pomalý proto, aby celá země mohla provést mobilizaci, postavit checkpointy a zátarasy vyrobit vítací koktejly, a všichni již dříve nacifikovaní se mohli snadněji identifikovat jako příslušníci armády a teritoriální obrany a později denacifikovat. Splněno.

Nacifikovaná Ukrajina udržuje velmi dobré styky nejen s denacifikovaným Německem, ale i, světe div se, se státem Izrael, a proto jeho předseda vlády letí do Moskvy o šabatu a naléhá na Rusko, aby válku ukončilo. To je tak absurdní věta… A terazky mi povedztě, Kefalín, čo vy si predstavujetě pod takým slovom absurdný?  

Slovo Rus se během několika dnů dostalo na úroveň slova Němec těsně po WW2. A to na několik generací. Nechci tvrdit, že by obyvatelé Ruska byli dříve u nás nějak populární díky tomu, co zde předvedli jejich kumpáni po roce 48 a oni sami v roce 68, ale pořád to byli příslušníci národa, který nás v roce 45 osvobodil. Splněno.

Obyvatelé Ukrajiny, kteří viděli, co se za osm let podařilo vytvořit v Doněcké oblasti za ráj na zemi, prchají směrem na západ v počtu již více než miliónovém, místo aby vítali osvoboditele. Splněno.

Největší letadlo světa zničeno. Splněno.

Obyvatelé Ruska již nemusí kupovat kvalitní nábytek od švédského výrobce. Splněno.

Obyvatelé Ruska již nemusí kupovat telefony s nakousnutým jablkem. Splněno.

Z čeho bude Rusko platit válečné reparace? Zatím nesplněno, neví se…

Je to tragédie, tragédie, tragédie.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Škeřík | neděle 6.3.2022 12:16 | karma článku: 16,14 | přečteno: 300x
  • Další články autora

Tomáš Škeřík

Dozvím se někdy proč?

16.3.2022 v 18:24 | Karma: 18,96

Tomáš Škeřík

Tomu říkáte sankce ?

23.2.2022 v 15:23 | Karma: 43,58

Tomáš Škeřík

Půjde Rusko na Ukrajinu?

19.2.2022 v 17:52 | Karma: 30,27

Tomáš Škeřík

Superdebata

7.10.2021 v 7:14 | Karma: 23,62