Půjde Rusko na Ukrajinu?

Proč? Ano, každý národ má jinou mentalitu, ale jít se dobrovolně nechat trefit kulkou? Pro to už přeci musí být důvod....

To ty profesionály v Rusku armáda tak dobře platí a rodiny, co po nich případně zůstanou s medailí za chrabrost také? Co by Rusové na Ukrajině dělali? Jediný „důvod“ by mohl být - ochraňovali Rusy. Ale za jakou cenu a děje se něco Rusům na Ukrajině? A jestli se děje, proč o tom nevíme? Nebo je to o tom, že si Ukrajina chce vzít zpátky své východní území – Donbas.

Když se v tisku a TV objevují satelitní snímky ruských pozic na západě Ruska, nemohli bychom vidět i satelitní snímky ukrajinských pozic na východě Ukrajiny? Když se obě strany obviňují, kdo na koho střílí dělem, nebylo by vhodné poskytnout satelitní obrázky, ze kterých by to bylo patrné? Nevěřím tomu, že by USA neměly nad východem Ukrajiny pověšený satelit. Ale možná jsem viděl moc špionážních filmů a žádné takové satelity ani neexistují. Ale i kdyby neexistovaly satelity, nebylo by vhodné za pár Kč rozmístit na hranicích fotopasti? Když můžou lapat rysy na Šumavě nebo medvěda v Boleslavi, určitě bychom se případně dozvěděli, kdo na koho zaútočil, pokud se tak stane. Možná by stačily drony po celé hranici, či pár kilometrů ve vnitrozemí, aby nerušily někoho na druhé straně. Ze záběrů by bylo hned vše přehlednější. A jestli má Ukrajina 200 tisíc vojáků, jsou to vojáci typu afgánská armáda? Protože jestli ne, tak 100 tisíc Rusů na hranicích je asi na přechod hranic a obsazení území málo. A proč se stahují diplomaté z Kyjeva? To hrozí kobercové bombardování? A jestli hrozí, jak to, že se ještě civilní obyvatelstvo nedalo na pochod na západ? Moc otázek. Nevím, jestli chci znát odpovědi.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Škeřík | sobota 19.2.2022 17:52 | karma článku: 30,27 | přečteno: 761x
  • Další články autora

Tomáš Škeřík

Dozvím se někdy proč?

16.3.2022 v 18:24 | Karma: 18,96

Tomáš Škeřík

Tomu říkáte sankce ?

23.2.2022 v 15:23 | Karma: 43,58

Tomáš Škeřík

Superdebata

7.10.2021 v 7:14 | Karma: 23,62