Pohádka o největším papalášovi

Bylo nebylo jedno malé království. A v tom království žil malý Papalášek. Byl úplně malinký, ale chtěl se stát tím úplně největším.

Maminka Papaláškovi odmalinka pořád říkala: Papalášku, nauč se něčemu pořádnýho, poctivě pracuj, ať z tebe mají lidi radost, ať je z tebe slušný člověk. Nelži a nekraď a lidi tě budou mít rádi.

Ale Papalášek že né, že se chce stát velkým a nejraděj úplně největším Papalášem. A na to se učit pracování nepotřebuje. A že se musí učit úplně jiný věci...

Trénoval lhaní každý den až do umdlení, zatloukal tak, že se časem nedalo poznat, co je pravda a co ne. Ani on to nakonec nevěděl. Slintal blahem, když mohl pobýval po hospodách mezi veksláky a učit se papaláštví, u kolotočů se seznamoval s mafiány, mezi taxíkáři a panskými kočími se učil tvářit jako puchejř. Cpal se co nejvíc, aby mu pupek trhal knoflíky na košili, protože bez toho by byl papaláš až druhé garnitury. Denně si dával ovar, aby se mohl pěkně mastně potit při každé příležitosti.

Učil se pilně být papalášem. Lezl zatím větším papalášům do zadku, aby viděl papaláše i zevnitř. Vychvaloval Vítězné Únory, aby přeskočil v podržtaškovství ty, co nechtěli být tak velkými jako on.
A svědčilo mu to. Postupně se už stával z Papaláška Papalášem. Už rozkazoval hospodským a komedianti
s vekslákama se mu klaněli.

A pak jednou přišla jeho chvíle. Papaláš vytáhl klíče a začal s nima velmi silně chrastit. A byl to takový rámus, že skoro všechny větší papaláše ten hluk vyhodil z trůnů (zatím jsou v kůlně, kde trpělivě čekají dodneška, až je Velký Papaláš odemkne) 

Najednou už Papaláš papalášil na hlavní královské radnici a tam se pilně učil, jak utratit všechny peníze
- i ty co království nemá. Chtěl rozhodně prožrat všechno podle hesla: O zemi, kde už včera snědli to, co měli jíst až zítra. A učil se překřikovat ostatní jednou demagogickou větou, což vybrousil do dokonalosti. Taky pochopil, že ty čáry na papíru jsou grafy a hned se s nimi učil mávat do kamer. Vybral si novou princeznu s nejdražším spodním prádlem na světě, psovi uvázal kolem krku bojovou zástavu a byl připraven. Už nic nebránilo, aby se stal i králem.

Poslední co zbývalo bylo, aby se naučil posílat děti do cukráren a do školky. A taky hlavičkovat syrová vajíčka. To ale zjistil, že umí sám od sebe.

A tak náš Papalášek konečně dosáhl svého: Bude vyhlášen za úplně Největšího Papaláše.
(a on je tak skromný, že pro cenu pošle svého psa - považte, děti, že si cenu skutečně zaslouží)

A co na to sám Velký Papaláš? "No tak ... já myslím, že sociální demokracie zase spravedlivě porazila tu zkorumpovanou a justičně-mafiánskou ODS."
 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jiné poučné pohádky: Pohádka o tom, kterak žlutá opoce Kato zabloudila do Hamasu

Můj milostný vztah k Velkému Puchejři: (ne)Milý a zhrzený Paroubku!!

 

Autor: Miroslav Šístek | středa 17.6.2009 9:41 | karma článku: 35,39 | přečteno: 2036x