Zrušený fotbalový příspěvek pro poslance? Špatná Kalouskova zpráva.

Zaradoval jsem se, když rozpočtovým výborem prošla poslanecká žádost na uvolnění šest set padesát tisíc korun ze státního rozpočtu na mezinárodní fotbalový turnaj evropských poslanců v Soči. Jak lépe dát obyvatelstvu najevo, že už se máme dobře. Ale takhle...Po sportovní stránce Kalousek záležitost nepodpořil i k vlastní škodě. Mohl být ještě slavnější.

 Navíc poslancům by k myšlení trochu pohybu jen prospělo. Mají sedavé zaměstnání, někteří sedí dokonce trvale a naučili by se hrát zanďoura mnohem efektivněji než libovolný poslanec strany Lidem. Jen škoda, že v současné době nemá ve sněmovně zastoupení strana lidová. Někdy je třeba výsledek vymodlit. Na druhou stranu je dobře, že v Klabzubově jedenáctce nebyl nikdo ze strany zelených. Dovedu si představit ten mazec, kdyby se do trávníku zamotala zbloudilá žába.

 Tak jsem se alespoň zasnil...Co chlap, to trenér, ale bez rozdílu pohlaví se mnou budete jistě souhlasit, že hrot útoku si nelze představit právě bez Kalouska. Mezi parlamentními sportovci je přezdíván Baroš ze Strakovky. Je rychlý, umí vrazit facku a má jedinečný tah na branku a peněženky. I kdyby jen vysedával na lavičce, už jen jeho jméno by soupeřům podlamovalo kolena a trhalo špunty z kopaček. Do středové řady bych jistě zařadil Vojtěcha Filipa. Jeho nové kreativní myšlení, bez nánosu zastaralých fotbalových pouček zaskočí každého soupeře. Střed obrany vynálezci fotbalu předurčili pro Víta Bártu. Má urostlou postavu, je skvělý hlavičkář a ví přesně, kdy zahrát malou domů. Jen do branky bych pro všechny případy postavil Petra Čecha. Nevím, zda by tým vedl Zaorálek nebo přímo Bílek, ostatně vyšlo by to nastejno, ale do realizačního týmu rozhodně patří jako masér Václav Moravec.

 Přesto mi vrtá hlavou výše odsouhlasené částky. Zvlášť když přičtu, že 20000 si měl ještě každý připlatit ze svého skromného platu. Napadá mě snad jediné...Touhou každého sportovce je zvítězit. Někteří soupeři jsou však nad naše síly, nikoliv možnosti. Předpokládám tedy, že minimálně polovina částky byla určena na úplatky. V tom jsme naopak nepřekonatelní mistři.

 K prosazení tohoto bohulibého podniku bylo vytvořeno poslanecké občanské sdružení ve složení...Igor Svoják ODS, Josef Šenfeld KSČM, Josef Tancoš ČSSD...a tak voliči nebo naivní příznivče jakékoliv strany věz...I kdyby v turnaji vyhráli bez ztráty bodu, mnohem lépe než kopanou umí hrát divadlo. Prostřednictvím médií se pro nás řadové občany tváří jako nesmiřitelní odpůrci, ale jako správná banda spolu ve skutečnosti chodí po tréninku na pivo.

Nicméně nemám obavy, že naši slavní sportovci do Soči nepojedou. Peníze se jistě najdou jinak a jinde a především ne tak nešikovně, abychom se to opět dozvěděli.

Autor: Jaromír Šiša | pátek 19.4.2013 9:37 | karma článku: 37,67 | přečteno: 1283x