Vážený pane premiére,

podle Vaší reakce v dnešní Mladé frontě Dnes je zveřejnění odměn vrchní ředitelky Vašeho sektretariátu pani Nagyové, placené stejně jako všichni státní úředníci z daní poplatníků...mediální lynč slušného a pracovitého člověka, který dře 12 hodin denně a mnohdy o víkendech.

Pokud někdo, opět podle Vašich slov...atakuje mě a moje okolí...tak Vy jste zaútočil na tisíce slušných a pracovitých lidí, kteří dřou dvanáct hodin nejenom v pracovní dny a v teplé kanceláři a přesto jejich roční plat neni často o mnoho vyšší než jedna odměna ředitelky Vaší kanceláře. Pokud je vůbec.

Po Vašem necitlivém a neomaleném prohlášení s Vámi bezezbytku souhlasím s tím, že už zdaleka nejde jen o peníze. Forma Vašeho prohlášení navíc zřetelně odkrývá poměry nejenom na Vašem sekretariátu. Různých ředitelů, sekčních a podsekčních šéfů a jejich vedoucích kanceláří  máme po ministerstvech na rozdávání.

Už jste nám vysvětlil, proč je třeba šetřit, nezvyšovat platy a omezovat investice do veřejného sektoru, ale až nám příště budete chtít kázat něco podobného, daleko pečlivěji hledejte a važte slova, abychom Vám uvěřili. I tak jste reakcím na další úsporná opatření vydláždil cestu a vládě prokázal medvědí službu.

Chybí Vám úcta a pokora před všemi, kteří Váším úsporným slovům uvěřili a těm, co obracejí každou korunu a vysmál se všem daňovým poplatníkům i voličům, kteří se těžko ubrání otázce, zda konání volených a státních úředníků, jakožto celé byrokracie neni spíš zlatý důl než veřejná služba.

PS: Víte co řekne zaměstnavatel, když se i ten nejlepší zaměstnanec dotáže, proč nemá za svoji poctivou práci prémie? Je krize, nejsou peníze. To ale patrně sahá jen pod určité patro.

Autor: Jaromír Šiša | středa 18.1.2012 8:37 | karma článku: 42,96 | přečteno: 2719x