Na plakátech kandidátka na prezidenta Zuzana Roithová praví...

Zvolte první prezidentku ČR.  Nakonec proč ne, ale z pokračování jsem rozpačitý...Při vší úctě, kterou muž ženě může prokázat a při Vašem příhodném vzdělání, na vtipně vydaném receptu čteme...

Pacient...Česká politika...Diagnóza...Korupce, arogance, neschopnost...Léčba...Nekrást, nelhat, pracovat...Věřím, že valná většina občanů ČR nejsou pacienty. Nekradou, nelžou a pracují, často jako kůň za mizernou mzdu. Ba co víc, někteří nekradou, nelžou a nepracují, i když by chtěli. Pravda, najdou se černé ovce i bílé vrány, případně koně.

Kolega Větvička dokázal, jak před dvěma roky Petr Nečas z bilboardů  vykřikoval...Jsme proti zvyšování daní...No vidíte. Předvolební slogan je jak pírko. Po volbách zafouká a je pryč.  A to pomíjím, že z pozice prezidentských pravomocí na léčbě mnoho nezměníte. To zase dokázal Václav Klaus. Snad kromě amnestie, která mnohé pacienty předčasně propustila z ústavní léčby.

Tak mě napadá, co zajít dál než k plakátovacím plochám a vylepit sdělení na úřadu vlády a v poslanecké sněmovně? Tam je velice úrodná půda pro... Stop korupci, Nekrást, Nelhat. Ani ne tak jako vzkaz od Vás, jako od nás voličů. Rádi to všichni podepíšeme, vždyť v této víře už pár let marně volíme. Pokud by Vám to bylo žinantní, vezmu lepidlo a rád Vám pomohu. Ba co víc, jistě by se našlo pár ochotných, kteří si stále aktuální slova nechají vytetovat na čelo, aby zůstala trvale všem na očích, a dokud pravda nezvítězí, mohla by také na prezidentské standartě nahradit ta současná. Třeba po dobu Vašeho případného funkčního období.

Pokud jsem byl nezdvořilý, tak se omlouvám, ale vězte, že v zásadě s Vámi souhlasím, jen se obávám, že v žádné lékárně na takový recept medikament nemají. Tak daleko zdravotnictví nesahá, alespoň ne u nás.

Autor: Jaromír Šiša | pondělí 7.1.2013 10:06 | karma článku: 37,61 | přečteno: 2494x