Jsou poslanci opravdu tak chamtiví, vláda prohnilá a státní správa

zkorumpovaná? Málo kdo si uvědomuje, že služba občanům je nejtěžší břemeno, které kdy lidstvo vymyslelo, aniž by docenilo odpovídající finanční ocenění. Volbou občan odsoudí poslance na hranici chudoby a to jde veškerá sranda stranou. Proč nemůže natvrdlý volič pochopit, že pouze zastupitel, který má čím dál víc, je v nepřímé úměře méně zkorumpovatelný a má o to větší motivaci sloužit lidu? Nerušme je v hrabání, činí tak v náš prospěch a o to dřív se zahrabou sami.

Neustálou rebelií si za vše můžeme sami. Klid na práci platil pro lovce společnosti prvobytně pospolné, stejně jako pro dravce rozvinutého kapitalismu. Jen pouhá představa, že i zákon o nakládání písku na kolečko může být ovlivněn zoufalou finanční situací zastupitele, je pro rozumného člověka nepřijatelná.

Naše ignorace a neznalost však sahá mnohem dál. Copak nevíte, že Miroslav Kalousek převzal v roce 2011 od časopisu Emerging Markets už podruhé cenu pro nejlepšího ministra financí rozvíjejících se evropských ekonomik? http://www.novinky.cz/domaci/245585-kalousek-prevzal-cenu-pro-nejlepsiho-ministra-financi-regionu.html Nic na tom nemění, že minulý rok si podle britského listu Financial Times  mírně pohoršil na 11. místo. Škoda, že už není na stáncích vidět Dikobraz, tam by si vedoucí pozici jistě uhájil.

Stejně tak je to s vládou a státní zprávou. Proč, kromě Nečase, nikdo neocenil koňskou výkonnost vedoucí jeho kanceláře Jany Nagyové? Jsme nepřející a neuvědomujeme si, že vlastním úsilím se dopředu nepohneme. Drobné prohřešky nejsme schopni tolerovat a uniká nám podstata.

Neustále slýchávám, že spějeme k morálnímu a intelektuálnímu  marasmu...jestli tam už nejsme. Je však naše vina, že jsme klíči odzvonili takovým veličinám, jako byl Milouš Jakeš. Kdo si poslechnul jeho vystoupení na stranickém mejdanu na Hrádku, ten pochopí, jakého intelektuálního potencionálu jsme se ve své nespokojené pýše zřekli. Až tam jsme to dopracovali.

A k tomu nový prezident. Lidé očekávají spasitele, jenže je to vlastně nešťastný člověk, i kdyby chtěl prostému lidu prospět, platnost těch mála zákonů, které se omylem z přepracování nepovedou, může trucováním maximálně zdržet. Zájemci to moc dobře věděli, a tak je podezírám z péče o vlastní ego, a pak...není vůbec špatné vyprávět svým vnoučatům...než jsem šel do zaslouženého důchodu, makal jsem jako prezident. Lidé mě měli rádi, a proto jsem na závěr odpustil skoro všem...viď babičko?

Vůbec se nedivím Blanickým rytířům, že se jim nechce ven.

Autor: Jaromír Šiša | středa 20.2.2013 9:12 | karma článku: 37,70 | přečteno: 1416x