Jestli politiky jakéhokoliv vyznání něco spojí,

pak je to touha po volbách. Přesněji po moci, úřadech, křeslech v dozorčích radách, platech a prebendách.

Proto je v zájmu věci přerušit předvolební rétoriku a spojit síly do národní fronty ke vznešeným cílům, které nám demokracie nabízí. Je až směšné sledovat hysterické výlevy na adresu Ústavního soudu a přisuzovat mu politické ambice. Pokud byl takový zákon zpochybněn, je povinností ÚS se tím zabývat, tedy alespoň si myslím. Nakonec jej schválil parlament, senát a podepsal president. Je tedy zcela lhostejné, jestli odvolání podal Melčák nebo Zifčák, zrovna tak jako zbytečné presidentovo tajemné strašení, že je za tím někdo jiný. Zaděláno už bylo dříve.

Nevím, kde politici berou tu jistotu, že voliče bez pravidelných dávek voleb stihne malomyslnost a zoufalství, ale nelze vyloučit, že nás v předvolební sezóně chtějí jen pobavit a tím bezděky dát najevo, že zase takoví nepřátelé nejsou. Originálně vtipný byl především pan Benda svým prohlášením, že voliči potřebují včas vědět kdy se otevřou volební místnosti, aby si mohli  zajistit včas volno. Patrně mu ušlo, jaká volební účast volby provází. V současné době máme vládu, která pracuje bez afér, boje s opozicí a naštěstí bez revolučních myšlenek svých předchůdců.

Opravdu si pane Topolánku, Paroubku, Svobodo a Filipe myslíte, že když se volby o pár dnů či měsíců oddálí, bude nám po vás smutno a usoužíme se absencí politických afér?  Vždyť to s největší pravděpodobností bude opět plichta a začne vše znovu.

 

Autor: Jaromír Šiša | čtvrtek 10.9.2009 8:20 | karma článku: 13,96 | přečteno: 729x