Jana Nagyová, vedoucí sekretariátu Petra Nečase na ministerstvu

práce a sociálních věcí, měsíčně povyšovaná v platové třídě, dostává v dubnu 2009 mimořádnou odměnu 67.000 Kč o měsíc později další ve výši 510.000 Kč. Je MPSV placena až do srpna 2009 ve výpovědní lhůtě, pak dostává k plnému platu regulérní odstupné. Čistý příjem za 8 měsíců práce na MPSV je 1.430.091 Kč. Tato zpráva koluje republikou.

 Může to být svatá nepravda, kterou vymyslel třídní nepřítel, patrně člen ČSSD. Pak šířím poplašnou zprávu a minimálně dva roky budu přispívat do Vězeňských listů. 

 Možná zprávu někdo zkomolil a měla být vyplacena částka daleko vyšší, ale zasáhnul Petr Nečas, známý svým kladným postojem k šetření a odměnu významně snížil. I tak je na první pohled zřejmá snaha přispět do státní kasy. Je přece každému jasné, že čím vyšší příjem, tím vyšší daňový odvod.

 Ale co když to je svatá pravda? A i kdyby, co je komu do toho.

 Tedy nic proti děvčeti, aspoň se dobře vdá, ale uniká mi systém nebo princip. Když nám z kazatelny káže vodu, slušel by faráři aspoň vinný střik a ne se v zákristií koupat ve víně. Ale proč ne, volby budou kdoví kdy a do té doby se jistě nová garnitura dobře zajistí. Zbývá už jediné, najít někoho, kdo na to ušetří.

Autor: Jaromír Šiša | středa 11.8.2010 9:10 | karma článku: 33,17 | přečteno: 4821x