A už toho mám dost. Dejte dětem Rómů vzdělání a vše bude vyřešeno.

Ale hlavně, než to uděláte...dejte vzdělání jejich rodičům, prarodičům... tam především vyrůstají. Dejte rybám křídla. Copak opravdu nikdo nechápe, že o vzdělání většina nestojí a problém začíná už s docházkou do základní školy? Zaslechl jsem i...dejte  jim lopaty, tak nevím. Čiňte se aktivisté, očekávám trestní oznámení pro rasovou nesnášenlivost. To jsou Vaše řešení problému.

Na cestě k slovensko-ukrajinským hranicím jsme na kole projížděli kolem cikánské osady. Koho by nenapadlo udělat fotozáznam. V tom vyběhlo desetileté dítě s bajonetem v ruce, s evidentní snahou nás napadnout, za povzbuzování otce, bratra, uja...co já vím kdo to byl. Tak se čiňte Kocábové...jak jsem si dovolil fotit? Nejedná se o trestný čin porušení osobní svobody a je až tak důležité, že to nebylo v Česku?

Pro spořádaného občana je deprimující stále číst a vidět, že si až tak všichni nejsme rovni. Pracujícímu je důchod vypočítáván z jeho výdělku. Kdo nikdy nepracoval, tak z průměru. Stačí, když je po jistou dobu placeno zdravotní a sociální. Kdo za nezaměstnané platí pojištění? Třeba mě někdo poopraví, pokud píši blud. I tak očekávám důrazné varování, že šířím poplašnou zprávu. Postačilo by Vám aktivistům všeho možného tak 14 dní soužití? Já vím, je to hodně, ale z kanceláří toho fakt moc nepoznáte. Pak nám dávejte moudra. Klaus alespoň řekl, zasáhněte silou, jen nevíme proti komu. Tak zatím budeme poslouchat jen nic neříkající opilovaná slova premiéra.

Nikdo mě nemusí poučovat, že nejsou všichni stejní, vím to moc dobře a nepřináším ani řešení, ale možná tuším. Dokud nebude mít problém někdo z vlivných, který náhodou opustí svoje dobře hlídané sídlo nebo mu dojde benzín na nejméně vhodném místě. Možná by pomohl vylustrovaný vládní autobus, kdyby se po dlouhé době mocipáni ze Strakovky rozhodli pro výjezdní zasedání. Určitě lepší, než se ptát, kolik ještě bude zraněných a jestli musí být i mrtví, aby se něco dělo.

Ptá se občan přihlížející nepokojům policisty...proč nezasahujete? Když my nevíme, jestli máme chránit nebo pomáhat. Díky pane Langere za tento jediný použitelný slogan, který po Vás zůstal.

Už jsem se sklidnil a prosím za odpuštění, jdu si fotit svoje fotoreportáže, ale na šluknovsko ani do Přerova nejedu, tam bych se bál přinejmenším o foťák.

Autor: Jaromír Šiša | středa 14.9.2011 9:10 | karma článku: 40,30 | přečteno: 2615x