Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hurá, můj syn je nachlazený!

Moderní lékařství si už poradilo s mnohými hrozbami. Jak si poradí se zájmy farmaceutického průmyslu a obhájí si skutečnou vědeckost a Hippokratovu přísahu, to se necháme překvapit. 

...Každopádně mě se teď docela ulevilo, když Jindřich dostal rýmu a nemuseli jsme na první očkování. 

Před třemi měsíci jsem porodila syna. Jsem zamilovaná, oddaná matka. Beru to jako výzvu, jako projekt, jako poslání. Především jsem ale zjistila, že mám teď nový druh zodpovědnosti, který na mě dolehl především během minulého měsíce, kdy jsem se připravovala na sezení s pediatrem ohledně očkování. 

Jsem zvědavá holka, a tak jsem se podívala na očkování trochu podrobně. Zajímalo mě, co se to vlastně očkuje, čím se očkuje a jak to celkově funguje.

Už druhý měsíc tedy ležím v knihách a u internetu a studuji. Páni, nejdřív jsem byla překvapená, potom dost vyvedená z míry a teď jsem snad i naštvaná. Zdá se, že kolem očkování se v posledních letech strhla jakási hysterie. I doktor mluvil tak napjatě, některé věty říkal opatrně, některé zase zbytečně kategoricky, sleduju to dění a koukám jako puk. Toto téma je tak vyšponované! Proč?

Čím víc toho vím, tím víc to napětí chápu. Na jedné straně je dogma, obvyklé fráze a klasická snaha systému, udržet lidi v rytmu šlapajícího stroje, hlavně aby drželi h**u a krok. Velkou roli v tom hrají velké farmaceutické firmy, jejichž lídři musejí z něčeho žít, že. To asi pochopí každý. Pak sleduji, jak se systému hodí totální nasazení matek, které nemají čas na čtení studií a tematických knih. Když chcete, opijete je rohlíkem jako nic. Vím, o čem mluvím, náš Jindřich je dost nároční děcko a jestliže jsem se chtěla něco dovědět, musela jsem obětovat spánek mnoha nocí.Dovedu si představit, že pro matky s vícero dětmi a mnoha povinnostmi je cestou nejmenšího odporu zajít k doktorovi podle očkovacího plánu, moc se tam nezdržovat debatami, nebo vyjednáváním a být zase pěkně rychle doma u ostatní drobotiny.

Moje matka mi v dětství říkala: „Ty musíš být vždycky něco extra.“ Jakože, když se šlo po cestě, já musela běhat mezi stromy, když se jedlo, mě zrovna neodolatelně lákalo běhat po zahradě, když všichni nosili čepice, mně stačila čelenka. Nemyslím si, že jsem na slovo vzatý rebel.  Můj obecný protest z povahy mě vždy vedl jednoduše k zamyšlení. Odmítla jsem být ovce ve stádě a ke svému počínání chtěla mít své vlastní důvody. Jak bych vysvětlila sama sobě, že se potím v čepici, když vím, že mi stačí jen ta čelenka. Jenom proto, že ji mají ostatní? To já potom budu mít zpocené, na čelo připlácnuté vlasy, ne ostatní! Proč bych měla teď svačit, když na zahradě je duha? Copak bych si sama před sebou obhájila, že jsem pro kousek chleba s máslem a rajčetem propásla sedmibarevný zázrak? To nikdy. Byla bych smutná.

… a tak jsem se začetla do kauzy očkování. Asi bych byla klidnější (a vyspanější), kdybych nic takového nedělala a šla prostě se stádem...

Jakto, že existuje taková spousta alarmujících selhání plošné vakcinace, a nikdo se tomu nevěnuje? Jakto, že stát uzákoňuje očkování jako povinné, ale za jeho případné negativní následky neručí? Jakto, že když byly vypracovány studie zpochybňující obecná dogmata a důrazně vybízející k přehodnocení používání některých vakcín, nebo některých očkovacích kalendářů, nikdo je nečte? Proč se tak špatně medializují přímá svědectví o bestiálnosti s jakou se farmaprůmysl honí za výdělky na úkor zdraví a života malých dětí? Jakto, že se k většině pediatrů nedostaly žádné pochybnosti a málokterý z nich je schopen objektivně hodnotit co se v očkovacím světě děje? Vždyť vědět jenom zlomek z toho, co ví internet, nemohli by tak těžce ignorovat svoje svědomí a Hyppokratovu přísahu!

Matky a otcové všech zemí spojte se! Máme věk informací. Jestli je s očkováním našich dětí něco špatně, nemělo by být lehké to před námi utajit. Jestli jsou naše děti v jakémkoliv nebezpečí, byť přechodném nebo potenciálním, neměli bychom spát, dokud si v této věci neuděláme jasno. Jestli očkování nefunguje, jak by mělo, a nemoci proti kterým bylo vynalezeno, mizely již před aplikací první vakcíny (studie a důkazy existují!!) pak nemá cenu uvažovat o tom, že bude našim dětem tento preventivní leč kontroverzní lék s mnoha vedlejšími účinky podán. Hlavy farmaprůmyslu ať se živí, jak chtějí.

Zajímavé, řekněme, zdroje:

http://ceskozdrave.cz/rozhovor-s-byvalym-reditelem-farmaceuticke-firmy-exkluzivne-jak-se-chovaji-k-lidem-12555/

http://www.vlastnihlavou.cz/vakcinacni-teorie-se-droli-zakladech-vyzkum-odhaluje-ze-pro-boj-viry-nejsou-protilatky-nutne/

 

Autor: Tereza Šírová | pátek 5.2.2016 22:17 | karma článku: 9,33 | přečteno: 550x
  • Další články autora

Tereza Šírová

O přítomnost tolik nejde. Jde o to, jak to bude vypadat na fejsbůku

O tom, že co je důležité, se odkládá na později. Například taková PŘÍTOMNOST. TADY a TEĎ.

24.4.2014 v 15:28 | Karma: 28,46 | Přečteno: 4239x | Diskuse| Ostatní

Tereza Šírová

Děravá hlava, děravé srdce - díky Bohu!

Zapomínání většině z nás ztěžuje život. Ale co je ve skutečnosti horší, je neschopnost zapomenout, i kdybychom třeba i stokrát chtěli.

13.4.2014 v 19:09 | Karma: 11,05 | Přečteno: 339x | Diskuse| Ostatní

Tereza Šírová

Krev není voda

Nikdy jsem se necítila silnější a stabilnější. Nikdy jsem necítila takový pocit integrity jako teď. Strávila jsem spoustu hodin nad rodinnými alby a vychutnala si dlouhé rozpravy s nejstaršími členy rodiny. Stopovala jsem svou krev až k přelomu 17. století.

2.2.2014 v 19:43 | Karma: 11,77 | Přečteno: 596x | Diskuse| Ostatní

Tereza Šírová

3 věci, které je nutno koupit v Ugandě

Cesta do Afriky byla fajn. Letěli jsme letadlem. Výstup na letišti byl drastický kulturní šok, a od té doby už vše bylo jenom jedno dlouhé duchovní cvičení. Ale nechci, tady dneska moc filozofovat. Takže čistě prakticky.

2.2.2014 v 18:02 | Karma: 17,30 | Přečteno: 1470x | Diskuse| Cestování

Tereza Šírová

Nevěsty a nevěstky ve Žďáru nad Sázavou

Jsou věci, nad kterými mi rozum zůstává stát. Hrozně by mě zajímalo, jestli toto je u nás v Česku normální. Tak schválně.

13.1.2014 v 10:42 | Karma: 36,14 | Přečteno: 8805x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Při přestřelce s hledaným mužem v USA zemřeli čtyři policisté

30. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  9:44

Životy čtyř policistů si vyžádala přestřelka s hledaným mužem, která se odehrála v pondělí v...

USA začaly u Gazy se stavbou mola, Pentagon bude stát přes sedm miliard

30. dubna 2024  9:42

Americká armáda zveřejnila fotografie, které ukazují výstavbu provizorního mola pro námořní...

Univerzita začala s podmínečným vylučováním studentů, kteří neukončili protesty

30. dubna 2024  8:35

Kolumbijská univerzita v New York City začala s podmíněným vylučováním studentů, kteří do...

Vedení TOP 09 jedná o ministrovi. Dorazil Tuleja, pozice ve vládě ho zajímá

30. dubna 2024  6:02,  aktualizováno  8:04

Vedení TOP 09 rozhoduje o kandidátovi na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Helenu...