Soudní exekutor přišel o zuby

Boj s větrnými mlýny není tak zbytečný, pokud se na Vaši stranu přidá extrémně silný vítr, který mlýny zničí. 

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán při jednom mítinku řekl, že mají exekutoři právo od oprávněných vybírat zálohy na náklady exekuce. Exekutoři od oprávněných zálohy nevybírají, protože by tak přišli o stálou klientelu. 

Všechny periodika, která jsem navštívil a přečetl jejich články svorně tvrdí bludy, že je povinností povinného hradit náklady exekuce vždy, za všech okolností.

Vážení, pokusím se nastínit, jak by to mělo vypadat podle zákona a ne podle toho, co se snaží exekutoři a jiní spřátelení JUDři pro sebe celému světu nalhat.

Soudní exekutor má podle exekučního řádu na výběr z několika způsobů provedení exekuce majetku povinného. Může nařídit exekučním příkazem všechny způsoby jemu zákonem nabízené, ale nikoliv současně! Má zákonnou povinnost zvolit jeden ze způsobů a tím exekuci provést. Jestli si zvolí blokaci účtu na kterém nejsou prostředky, nebo si zvolí exekuci příjmů nezaměstnaného, nebo zpeněžení majetku nemajetného je jen jeho problém, jeho hloupost, jeho zmetek!

Bankovní instituce mají povinnost ze zákona vyhovět exekučnímu příkazu a převést všechny dostupné prostředky z účtu povinného k rukám exekutora. To však platí maximálně šest měsíců od právní moci exekučního příkazu. Soudní exekutor tak nic nevydobude a je jeho další povinností exekuci zastavit pro nemožnost uspokojení pohledávky.

Takto dojde k situaci, kdy zastavení exekuce nezaviní ani povinný, ani oprávněný, ale pouze neschopnost soudního exekutora a ten si náklady exekuce musí nést sám.

Všichni máme stejná práva před zákonem bez ohledu na funkci, nebo zaměstnání, nebo podnikání, které vykonáváme. Stejnou odpovědnost před zákonem, které se chtějí naši soudní exekutoři zuby nehty vyhnout!!

Další alternativou nezaviněného zastavení exekuce je podání insolvenčního návrhu povinným. Exekuce se zastaví a po splnění oddlužení zanikne. Exekutor tak ostrouhá podobně jako v předchozím případě. (Exekutoři přihlašují své odměny do insolvenčních řízení a správci jim to kolegiálně nepopírají, čímž se dopouštějí závažných zločinů zneužívání pravomocí úředních osob, ale není žalobce? není soudce!)

Ještě má exekutor šanci nařídit exekuci příjmu povinného, avšak všechny tyto nařízené exekuce jsou pro své procesní nedostatky nelegální. Jak jsem napsal, není žalobce, není soudce!

Autor: Marek Šiňanský | úterý 11.4.2017 7:13 | karma článku: 24,13 | přečteno: 1536x
  • Další články autora

Marek Šiňanský

Loterie s dluhy a dlužníky.

18.4.2017 v 8:00 | Karma: 21,31

Marek Šiňanský

Válka s dluhy

29.3.2016 v 8:00 | Karma: 15,21