Svatý, nesvatý

Obvykle na nějaký článek reaguji se spožděním. Na tenhle Bohužel. I když jsem před chvílí dal jiný článek.  

Svatý.  Prý Svatý.

Nikdo nikdy nebyl, není a nebude svatý.  Kdo rozhoduje o tom, kdo je svatý? Lidé. A lidé pravidelně volí špatně. Nejde o to, co vykonal, ale o prezentaci. Reklamu. My  ti dáme osobu, uděláme reklamu a  pro tebe to bude Svatý muž. Většinou. To je taky divné. Moudří lidé jsou vždy muži. Už tady je něco špatně.  Proč jen muži? Když z letopisů víme, že vědmy byly vždy ženy. 

Kdo je svatý? Nikdo. A všichni.  Jen pokud nás někdo přesvědčí o svatosti kohokoliv.  Nejde o svatost. Jde o peníze. Vždycky jde o peníze.  Přijetí Boha je individuální. K tomu nepotřebujete církev, které platíte za vše. Před tímhle rozhodnutím nikdy neutečete, vždy vas dožene. Ani tzv probuzení, kteří vám ukazují vaši novou osvícenou transformaci vědomí, ktera se prý v dnešní době otevírá vám neříkají pravdu. Je to pouze jejich vidění, a tahají z vás peníze jen díky tomu, že vám říkají, co chcete slyšet. Nechcete náboženství, ale oni vám dávají pouze nové naboženství, za které jim platíte. 

Vždy mne zajímalo, proč lidé mluví o různých duchovních úrovních, světech. Vždyť základ mají všichni stejný. To nikdo nevysvětlí.  I konec musí být stejný. Logicky. Z jednoho jsme vzešli, k jednomu se vrátíme. Otázka: Nebe. Je tam křesťan, který zabil islamistu. Potká v nebi Islamistu, který zabil křesťťana. Oba jsou v nebi. Jak je to možné? Patří tam oba nebo je Bůh nespravedlivý? 

Je to pouze v  lidech. Náboženstvî je peklo. Rozděluje lidi. Bůh je jeden. Pro všechny. Bez vyjímky. Žádné náboženství nemůže říci, že jeho Bůh je jedinny správný. Není to v Bohu, v jeho pojmu. Je to v lidech. V lidech, kteří jsou zaslepeni slovy tzv vykladačů duchovní svobody. Ano, je to možné. Ale kolik tzv probuzených vás už požádalo o příspěvek na provoz. Dřív tvrdili, že to dělají zdarma, pro vaše osvobození. A nyní po vás chtějí peníze. Kritizují náboženstvî, že jim tam dáváte peníze ,ale v zápětí je chtějí i po vás. Při tom tvrdí, že znalosti by se měli předávat zdarma. Pokud je kupujete, už jim nemůžete věřit. 

Ale je pravda, že každý člověk má a potřebuje nějakou závislost. I já ji mám. Ale o tom příště. Rozdíl je v tom, že na své závislosti nehodlám vydělávat. Jen píši.

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Šimík | pátek 6.9.2019 20:17 | karma článku: 8,57 | přečteno: 305x
  • Další články autora

Petr Šimík

Hrdost nebo pýcha

30.1.2020 v 18:45 | Karma: 0

Petr Šimík

Dějiny lidstva

27.1.2020 v 11:21 | Karma: 14,61

Petr Šimík

O antisemitismu

22.1.2020 v 15:54 | Karma: 11,85