Je sen realita?

Pan  Babiš pro obyčejný lid vydal knihu O čem sním.  Pan Kellner nám teď řekl, jaký je správný podnikatel. Oba lžou. A ví to. Ale nezávidím jim. Žít ve vězení bohatství je mnohem těžší než žít v chudobě.

Pan Babiš se nás neustále snaží přesvědčit, že se stát dá řídit jako firma. On sám od počátku ví, že to nejde. Jen potřeboval ovládnout stát pro své impérium Agrofert. Za vším hledej peníze nebo ženu.  Ale tady je to jen o penězích. 

Teď se pan Kellner vyjádřil ke svému vidění světa.  Prý pro jeho generaci jsou svoboda, pracovitost, podnikavost a úcta k tradicím základními principi. 

Děkuji , pane Kellner.  Nezávidím Vám Vaše miliardy, díky nímž jste zavřen ve zlaté kleci.  I vaše rodina. Ale nejste žádný geniální myslitel a podnikatel. Jako pan Babiš. Jen jste měl myšlenku a využil vše co bylo k dispozici.

Při těch Vašich ziscích by mě spíš zajímalo, jakou mzdu mají u vás ti nejnižší pracovníci? Pokud vy máte zisk  o oni mají výplatu rovnou minimální mzdě, tak se styďte. Že dáte něco na charitu, je nepodstatné. Oni vâs pochválí, vy si uspokojíte ego. Dceři koupíte koně. Otázka: uřčiťě by se našel lepší jezdec, než vaše dcera. Co vy na to?  Koho podpoříte? Kvalitu nebo rodinu?

A stačî. Vše se recykluje. Celý vesmír. I páni podnikatelé. Jsou vždy v každé době stejní. Zisk je pro ně prvořadý. Sežer nebo budeš sežrán. A oni se požírají navzájem. 

A co bude pak?  

Zvítězí jeden. A kdo to bude? To nikdo neví. On pan Babiš i pan Kellner si myslí, že to budou oni? Opravdu?

Nebo to bude člověk?

S pozdravem

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Šimík | neděle 28.7.2019 23:01 | karma článku: 12,36 | přečteno: 383x
  • Další články autora

Petr Šimík

Hrdost nebo pýcha

30.1.2020 v 18:45 | Karma: 0

Petr Šimík

Dějiny lidstva

27.1.2020 v 11:21 | Karma: 14,61

Petr Šimík

O antisemitismu

22.1.2020 v 15:54 | Karma: 11,85