Co nám řikají kandidáti do Eu.

S blížímícími se volbami do Evropského parlamentu vyvstává otázka o dalším směřování EU. Zatim pouze vidím, proč EU ne. Najde se mezi kandidáty někdo s vizí budouciho vývoje společenství zvaného EU?

Dobrý den.

Termín voleb do Evropského parlamentu se nezadržitelně blíži. A tim se také stupňuje předvolební agitace stran a kandidátů. Nelze si nevšimnout, že negativní pohledy na výkon zprávy života v EU převažuje. Zajímalo by mne, proč strany, které jsou proti setrváni ČR v EU do parlamentu kandidují? Jednoduše odpovězeno - peníze.  Za vším hledej peníze. Jestliže někam nechci, tak tam přeci nepůjdu. Nebo snad chtěji v parlamentu provádět partyzánskou válku, podrývat EU zevnitř a při tom brát ty penize? Neni to tak trochu schizofrenie?  Být součástí se všemi výhodami.  A při tom křičet, vždyť my tady nechceme být. Jak typické pro lidi, kteři si řikají politici.

Bohužel ani strany, které jsou pro setrvání v EU nenabízejí žádnou vizi budouciho směřování EU. Přijaly formu předvolebniho způsobu vedení boje odpůrci EU. Ano, konkrétní věci jsou důležité, ale na prvním místě by měla být vize budoucnosti Evropského společenství a Evropy. 

Problëm Evropského společenstvi je v tom, že krásná myšlenka o mirovém soužití a spolupráci v Evropě se utopila v tzv. národních zájmech. My to chceme, ale .... . To krásné slůvko ale. My jsme pro spalovnu, ale ne tady. My jsme pro silnici, ale na tudy. A tak pořád dokola. To odporovací slovíčko se stalo naši mantrou. Kouzelným slůvkem, kterým zdůvodníme, proč složité věci neřešíme. A zdůvodněním, proč i jednoduché věci uděláme tak složitými, že je zkrátka nejde hned vyřešit. V tuhle chvili jsem si opět vzpomněl na jednu píseň z pohádky Ať přiletí čáp, královno. Petr Nárožný se v přestrojení vydává mezi lid a v textu písně se řiká: ,, Nikdo nic nedělá a každý bere plat'' . A když vidím mnohé tzv politiky, tak musím souhlasit.

A snad nebude vadit, když použiji ještě jeden text. Je od skupiny Argema:

Běží pouze jedním směrem, kde cílová je páska.

Rozdávají rány kolem, neví, jak chutná láska.

Jen dál závodí přes překážky, kdo vic bude mít bohatství.

Nosí jenom zlaté šperky, v srdcich mají prázdno.

Zavirají nad vším oči, v üstech samé bláto....

Text vznikl ještě v době socialismu, ale je aktuální v každé době.

Tak tedy Vážené strany, Váženi kandidáti. 

Ukážete mi v předvolebním období nějakou vizi budoucnosti Evropského společenství? Nebo jen budete kecat o dvojí kvalitě potravin?

S pozdravem a děkuji

 

 

 

 

 

Autor: Petr Šimík | středa 8.5.2019 10:39 | karma článku: 15,72 | přečteno: 622x
  • Další články autora

Petr Šimík

Hrdost nebo pýcha

30.1.2020 v 18:45 | Karma: 0

Petr Šimík

Dějiny lidstva

27.1.2020 v 11:21 | Karma: 14,61

Petr Šimík

O antisemitismu

22.1.2020 v 15:54 | Karma: 11,85