Člověk. Lidstvo. Vesmír.

Proč měnit názor, když vím, že je správný.  Ostatní s tím nemusí souhlasit. Je to jejich právo.  Vždyť to , prý, dělá i náš pan prezident.  Nemění názor. Prý. Tím se nebudu teď zabývat.

Člověk. Lidstvo. Vesmír. Tím se teď zabýváme. Jsoucno nebo duchovno? Co je skutečné a co je neskutečné?  

Člověk už od počátku zná základ existence:  Zrození.  Život. Smrt. Počátek. Příběh. Smrt.Toto příběhu nikdo nikdy neuteče. Tak proč pořád utíkáme před smrtí? Když už jsme, tak jediným cílem naší existence je smrt. Smrt. Smrt tohoto těla. Je to i konec Duše?  Toť otázka.

Duše. Duše? Je! Je? Lze dokázat existenci Duše?  Co je to Duše?  Duch.?D  Vědomí. Nevědomí.  Duševno. Duchovno. Pár změn písmen a už je to o něčem jiném. Proč?  Opravdu?

Psychiatrie zná pouze Duši. Vědomí. Nevědomí. 

Spiritualita zná Duši.  Ducha. Duchovno.

Problém člověka v tzv. psychospirituální krizi je v tom, že neví, kde je. Duše je zde vždy. Ale kam dál? Vědomí? Duch? Nevědomí? Duchovno? A zde on sám musí najít sám sebe. Jen on sám rozhoduje sám o sobě.

Esoterika. Taky jsem v ní hledal odpovědi.  Nenašel jsem. Vyhnaly mne. Lidé, kteři věří a tlačí lidi do tzv.Transformace vědomí, Mne, hledajícího odmítli. Vyhnaly mne. Vím, proč? Měl jsem otázky. To oni nesnáší. Otázky. Nesouhlas se svými názory. Chtěji slyšet jen ANO. Tebe chválíme.

Nesnášíme náboženství. Ale v Tebe věříme. Církvi nic nedáme. Ale Tobě,  Osvícený, dáme první i poslední. Kolik? Řekni, kolik? 

Tak jsem zas asi někde jinde. Aspoň vidíte, že psát článek o něčem, může být o něčem jiném. Kdyby byl o něčem, tak stačí název a perex.

Vše nejlepší v roce 2020.

Petr

 

Autor: Petr Šimík | středa 8.1.2020 18:04 | karma článku: 4,67 | přečteno: 149x
  • Další články autora

Petr Šimík

Hrdost nebo pýcha

30.1.2020 v 18:45 | Karma: 0

Petr Šimík

Dějiny lidstva

27.1.2020 v 11:21 | Karma: 14,61

Petr Šimík

O antisemitismu

22.1.2020 v 15:54 | Karma: 11,85