Brexit je jedna bitva, válka začíná

Evropa a její osud je dost problematický. A zánik Evropské unie je cesta špatným směrem. Pokud se rozdělíme na pidistátečky jen kvůli národnostnímu egu, je to špatně. Pořád jsme neprozřeli a spíme.

Tak se nám to údajně začíná rozpadat. Naše velké Evropské společenství. A kdo za to může? No přece my sami. Každý jeden obyvatel evropy. Jeden za všechny, všichni za jednoho.

Podívejme se po světě. Rusko, Čína. Dvě světové velmoci, které silou vojenské moci v minulosti sjednotily spřízněné kmeny v jednu říši a stejnou silou, ne morální či duchovní cestou je udržují v chodu. 

USA.  To je o něčem jiném. Když pominu původní obyvatele, indiány tak jsou tvořeny přistěhovalci z celého světa. A každá komunita zde v tomto mnohonárodnostním státě žije. A i když jsou tam menší či větší problémy, tak se v konečném důsledku, vzhledem ke světu, nechovají jako kmenoví nacionalisti, ale jako obyvatelé a příslušníci USA.

A co na to Evropa?  Bohužel. Národní a národnostní nacionalismus, který prostupuje všemi státy, jim brání jakékoliv rozumné dohodě o spolubydlení na tomto kontinentě. Původní myšlenka EU byla správná. Vize Otců zakladatelů se všem líbila. Bohužel, jedna věc je myšlenka, druhá věc je praktická realizace.  A v okamžiku, kdy se realizace chopili byrokrati, kteří nepochopili myšlenku, tak šlo všechno do háje. Místo svobodného života jsou zde regulace, které jsou někdy daleko horší než měli komunisti. Navíc se jednání evropského parlamentu nestaly setkáními o budoucí společné cestě, ale jen tvrdým bojem za zájmy jednotlivých členských států. Myšlenka jednoty byla zničena lokálními zájmy.

Je třeba si uvědomit, že vždycky budou části průmyslové a části zemědělské. Nemůžete přeci někde v Alpách stavět velké továrny. Tzv hospodářský růst se nestal pohonem jednotlivých ekonomik, ale jejich prokletím. A sama Česká republika na to doplatila. Bývali jsme v zemědělství soběstační. Bohužel se vlády ODS a ČSSD při vstupu do evropské unie postaraly o to, že naše zemědělství bylo pohřbeno. Přednost měla industrializace, budování továren. Když budeme vyrábět byť nepotřebné věci, tak si vyděláme a veškeré potraviny si dovezeme.  Proto naše zemědělství, je tam, kde je. Hlavně, že máme továrny.

Evropský parlament, se postupně stal pro obyvatele zbytečnou institucí, ale pro zvolené zastupce velmi výdělečným zaměstnáním. A proto jim šlo jen o udržení se tam co nejdéle. Bylo jedno, co z parlamentu vzejde. 

A tak začali vladnout úřednici. A to stylem ,, Poručíme větru, dešti" . Kde a kdy jsme to ještě nedávno slyšeli? 

Společenský systém Evropy musí projít změnou. Jestliže chceme sjednocenou Evropu na jakémkoliv zakladě musí nejdřív zastupci jednotlivých zemí ustoupit ze svých národních zájmů. Musíme přestat tvrdit,, Já jsem Čech a kdo je víc!" Touhle konfrontační metodou opravdu dojde k zániku EU a světovým velmocem sami přineseme svou hlavu na tácu.

P.S.  Vzhledem k údajným porušením pravidel blogera jsem byl suspendován, takže mé články pouze na mém osobním blogu : simik.blog.idnes.cz. Zkrátka většinová společnost si některá témata nepřeje otvírat.

Autor: Petr Šimík | sobota 1.2.2020 17:30 | karma článku: 0 | přečteno: 114x
  • Další články autora

Petr Šimík

Hrdost nebo pýcha

30.1.2020 v 18:45 | Karma: 0

Petr Šimík

Dějiny lidstva

27.1.2020 v 11:21 | Karma: 14,61

Petr Šimík

O antisemitismu

22.1.2020 v 15:54 | Karma: 11,85

Petr Šimík

O Boží lásce

11.1.2020 v 8:19 | Karma: 5,86