Ženské chyby v domácnosti

Ženy se při vedení domácnosti a domácích pracích dopouštějí určitých chyb. Na ty nejčastější poukazuje profesor Helmut Zweistein z mnichovského Kerl Wie Ein Gender Institutu.

Chyba první: špatně uložené příbory v odkapávači

Jak je vidět na fotografii, jsou-li příbory uloženy chybně, dochází k těmto negativním jevům:

1) nelze pohledem okamžitě rozlišit co je např. vidlička a musíte tak neustále vytahovat další a další příbory z odkapávače

2) při vytahování např. vidličky, vytáhnete nechtěně několik dalších zaklíněných příborů, které vám upadnou

3) hlavice např. vidličky (a samozřejmě i ostatních příborů) se na dně odkapávače dotýkají nečistot, které se tam hromadí. Vznik tohoto kalu je částečně přirozený, a boj s ním obtížný. Profesor Zweistein doporučuje mýt s nádobím i odkapávač (jako první). Správné uložení příborů pracovními hlavicemi vzhůru je tudíž i hygieničtější, nechcete-li denně jako "die magoren" mýt i odkapávač

Správně uložené příbory v odkapávači:

Výhody: přehlednost, větší kapacita odkapávače (široké části příborů ční nahoru) a hygieničnost!  

 

 

 

Chyba druhá: přeplněná odpadková taška (o třídění odpadu nemluvě)

 

Jak je známo, ženy mají horší prostorovou orientaci - m.j. dokázáno při testech parkování automobilů, ale i na srovnávací studii jeřábníků a jeřábnic, při níž se ukázalo, že jeřábnice při spouštění nákladu 7,4 krát častěji buď zcela minou cílové stanoviště nebo zaplácnou nákladem stavbaře, jak také dokládají přesné německé statistiky pracovních úrazů. A pro zajímavost si uveďme i statistiky Německého odborového svazu hornic Maulwürfin, jež uvádějí, že hornice zabloudí pod zemí 5,3 krát častěji než horníci. "Ale to může být i dáno určitým ostychem žen při pohybu v lůnu matky Země," vysvětluje profesor Zweistein. "Horníci nic takového nepociťují."

Ale zpět ke druhé chybě: na fotografii je vidět, že ženy rovněž nesprávně odhadují objem odpadkového koše. Při přeplnění tašky (koše atd.) dochází k těmto negativním jevům:

1) tašku nelze uchopit a vynést

2) při uchopení tašky se část obsahu vysype a znečistí okolí vč. vynašeče

3) lze-li tašku uchopit, vzápětí se trhají její uši a náklad se vysype

Dalších 97 nejběžnějších chyb z profesorovy studie nemůžeme bohužel pro nedostatek prostoru uvést. Profesor Zweistein k tomu ovšem ženám vzkazuje: "Ženy, prosím, neberte tuto moji studii jako kritiku vašeho pohlaví. Nechci abyste byly smutné nebo si o mě myslely, že jsem misogyn. I muži se při domácích pracích dopouštějí některých chyb... ovšem je jich jen asi patnáct! Chi-chi-chi!"

 

Autor: Jenda Šilhavý | pondělí 7.12.2009 4:04 | karma článku: 20,56 | přečteno: 2144x
  • Další články autora

Jenda Šilhavý

Žiju v polychlaporii

9.1.2024 v 9:09 | Karma: 15,75

Jenda Šilhavý

Automobilism jest debilism

29.8.2022 v 7:07 | Karma: 12,18