Z manažera manuálem

Nezaměstnanost trhá rekordy. Každý je vděčný za téměř jakoukoli práci. Proto si dnes řekneme, jak bezbolestně přejít z kravaťácké pozice na montérkovou.

Dress code: overall nebo hezky česky: montérkyFOTO GÚGL

Může se to stát i vám. V rámci reorganizace či restrukturalizace budete muset přejít z manažerské pozice na manuální. Co vás na nové pozici čeká?
Změna úboru: business dress za montérky. Buď vyfasujete firemní nebo si pořídíte svoje, na něž se žádná formální pravidla nevztahují. Můžete popustit uzdu fantazii a pořídit si hezké barevné.
Pracovní kolektiv: dělný lid je družný a bodrý jako za dob Káji Marxe. Bude potřeba si zvyknout na větší fyzický kontakt, než je tomu v manažerských kruzích. Občasná herda do zad či štulec do ramene bude vaším denním chlebem. A to i od kolegyň.
Jako nováček se budete muset přizpůsobit služebně starším - mazákům. Budete jim chodit pro svačiny nebo pro cigarety.
Dále si budete muset zvyknout na trochu jadrnější slovník. K těžké práci vulgarismy prostě patří. Však uvidíte sami, co z vás vyjde, až vám spadne na nohu první europaleta. Drobná poranění či úrazy ale raději tutlejte, pokud vás nebudou zásadně omezovat v práci, jinak brzy získáte klaunský image.
V některých provozech budete nuceni snášet celodenní vyhrávání rádia. To může být problém. Jak uvádí psycholog Bubálek, spouštěčem tzv. Lhoteckého maskaru motorovou pilou byl pravděpodobně poslech rádií Hit, Fajn nebo Blaník. Podle přeživších svědků pak poslední kapkou byla vskutku smrtonosná kombinace šlágrů od Michala Davida, Boney M a Dalibora Jandy. Po doznění poslední písně pachatel s výkřikem "říkal si hurikán" obrátil motorovku proti svým kolegům docela jako někde v Americe.
Sexuální obtěžování naruby: klasické obtěžovací schéma manažer - asistentka bývá v dělném prostředí častokrát obráceno naruby: muži mohou být obtěžováni proletářským něžným pohlavím. Je docela dobře možné, že urostlá Máňa od ohybačky plechů vám nabídne kvalitní sex a odmítnutí bude považovat za smrtelnou urážku. To nejmenší, co můžete čekat, je, že o vás rozhlásí, že jste impotent. Alespoň vás pak už nikdo obtěžovat nebude.
Přestože vás fyzická práce bude několik prvních týdnů zmáhat, ke svému překvapení najednou zjistíte, že vaše konfekční kalhoty jsou vám velké a na rukou (a možná i jinde) se vám objeví svaly. Cestou domů si budete sebevědomě hvízdat a až půjdete kolem posilovny, kde vaši bývalí kolegové budou šlapat na kolech, která nikam nedojedou, nebo nesmyslně zvedat nějaká závaží, rozhostí se na vaší tváři pobavený úsměv. Manželce začnete říkat "kočko" nebo "bejby" a vaše fyzička se projeví třeba i ve vašem milostném životě. Doma, ne s Máňou!

Autor: Jenda Šilhavý | středa 13.2.2013 13:13 | karma článku: 29,64 | přečteno: 1780x
  • Další články autora

Jenda Šilhavý

Žiju v polychlaporii

9.1.2024 v 9:09 | Karma: 15,75

Jenda Šilhavý

Automobilism jest debilism

29.8.2022 v 7:07 | Karma: 12,18