Střela švihem zmrzlým trusem

Žijí mezi námi. Neznámí lidé, kteří konají dobro a při tom nejsou tzv. „dobrosery“. Patří mezi ně i bývalý hokejový reprezentant Jaroslav K. Takové bychom měli podporovat místo pofidérních neziskovek.

Jaroslav K. žije v Horní Vsi nedaleko Prahy. Podle místních je to podivín, který se neustále prochází venku s hokejkou v ruce. Podle svých vlastních slov si po odchodu do důchodu krátí zimní čas údržbou silnice mezi Horní a Dolní Vsí, po níž chodí venčit své psy mnoho pejskařů z nedaleké satelitní zástavby. Údržba silnice resp. její krajnice spočívá v tom, že pan Jaroslav odpaluje pomocí hokejky zmrzlé psí exkrementy do příkopu nebo na nedaleké pole.

„Víte, pejskaři se domnívají, že na silnici nejsou v obci, a proto mohou exkrementy svých miláčků ponechat na místě a nesbírat je,“ vysvětluje pan Jaroslav. „Celá krajnice v obou směrech je tak hustě pokálená, že když jede auto, bývá obtížné ustoupit do strany, abyste do něčeho nešlápli. Rozhodl jsem se proto, že v zimě, když je pod nulou, budu odstraňovat zmrzlý trus jeho odehráním do příkopu nebo ještě dál na pole.“

Procházím se s panem Jaroslavem po zmíněné komunikaci a on mi dokazuje, že při střele švihem neztratil nic ze své jistoty. „Na dvacet metrů se trefím, kam chci,“ říká, aniž by v jeho hlase zněla chlouba a mistrnými dloubáky odpaluje trus mimo vozovku.
„A co v létě?“ Ptám se.
„V létě nehraju, to bych si umazal hokejku. A to nechci, je poslední a památeční z reprezentace.“
„Fandí vám místní lidé, považují vaši aktivitu za prospěšnou?“
„No, jak kdo, mládež má spíše tendenci posmívat se, ale od té doby, co jsem trefil jednoho výrostka mezi oči, mám klid.“

Procházka pomalu končí a pan Jaroslav mi na mobilu ukazuje statistiku podle aplikace, kterou vyvinul jeho vnuk:
Délka procházky: 1578 m (v obou směrech)
Celkem odpáleno: 29 exkrementů
Počet střel: 42 (některé exkrementy se skládaly z více částí)
Střely švihem: 37
Střely příklepem: 5 (když to bylo hodně přimrzlé)
Doba procházky: 38 minut

Pokud byste chtěli pana Jaroslava podpořit, měl by zájem o hokejky, i starší. Pošlete nám prosím mail, kontakt zprostředkujeme.

P.S. Na fotce v perexu pan Jaroslav v dobách své největší slávy. Fandové jej jistě poznají i když si v článku nepřál uveřejnit celé své jméno.

Autor: Jenda Šilhavý | úterý 16.1.2018 9:09 | karma článku: 12,48 | přečteno: 453x
  • Další články autora

Jenda Šilhavý

Žiju v polychlaporii

9.1.2024 v 9:09 | Karma: 15,75

Jenda Šilhavý

Automobilism jest debilism

29.8.2022 v 7:07 | Karma: 12,18