Poděkujme vládě za prodloužení života

Ti, kteří přežijí, mohou naší best in covid vládě poděkovat za prodloužení života. Jak to? Může za to nuda!

Někteří myslitelé se domnívají, že opatření proti šíření viru nám přinesla zklidnění, čas na introspekci, kontemplaci, meditaci. Ale ve skutečnosti je to jen nuda. Nuda v Brně, Praze, Aši, Novém Městě na Moravě, prostě všude, i o Březině mluvě. 

Ale radujme se! Kdy jste se naposledy nudili? Nemůžete si vzpomenout, že? Možná si to nemyslíte, ale nuda je bezva! Ta současná je nařízená shora jako za komančů: tenkrát se také nedalo nic koupit, nikam se nemohlo, nic se nesmělo. Ale je to nuda, stará dobrá nuda! Nuda z nadbytku, nuda z nedostatku, nuda ze zákazu, nuda ze svobody, je to fuk, extrémy se dotýkají. Třídní rozdíly se stírají! Miliardář Janeček dnes nemůže překročit hranice okresu! Chichichi!

Radujme se tedy z nudy shůry nám zdarma seslané! Nudíme-li se, čas ubíhá pomaleji. Toto potvrzuje syn Alberta Einsteina, Albert Zweistein, který vnesl teorii relativity do společenských věd. Ve svém stěžejním díle Nuda rulez vysvětluje: "Když se nudíme, čas utíká pomaleji. Již můj otec zjistil, že astronaut letící daleko do kosmu nalézá po návratu svého sourozence - dvojče - starší. Ale otec nevěděl proč, motal tam rychlost světla, zakřivení časoprostoru a další ty svoje fantasmagorie. Pravým důvodem je to, že astronaut se na tom dlouhém letu nudí a proto mu čas ubíhá pomaleji!"

Pokusme se tuto teorii nudy aplikovat na současný nouzový stav. Kdo je ve výhodě? Hoteliéři, hospodští, kadeřníci (ne ?), vlekaři, OSVČ provozující maloobchod, umělci... Tihle lidé teď mají spoustu času na nudění, takže by měli vládě slušně poděkovat za prodloužení života!

A kdyby vláda prodloužila nouzový stav a všechna současná opatření na neurčito, vyvoří tím učiněný kámen mudrců!
 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jenda Šilhavý | pátek 19.3.2021 13:13 | karma článku: 13,00 | přečteno: 403x
  • Další články autora

Jenda Šilhavý

Žiju v polychlaporii

9.1.2024 v 9:09 | Karma: 15,75

Jenda Šilhavý

Automobilism jest debilism

29.8.2022 v 7:07 | Karma: 12,18