Ona v Antarktidě

Ženské časopisy a přílohy deníků vycházejí po celém světě. Jen jediný ženský magazín však radikálně vybočuje ze stereotypního rytmu globálních dámských témat. Je to příloha nejrozšířenějšího Antarktického deníku Adelie Penguin Times (APT) Ona v Antarktidě.

Šéfredaktorka přílohy APT Ona v Antarktidě ví, po čem antarktické ženy toužíFoto PinguiGúgl

Magazín APT pro ženy Ona v Antarktidě má na rozdíl od většiny ženských magazínů svá ryze specifická témata:
1) VZTAHY: neřeší - pouze pracovní, na vrtných plošinách atd.
2) OBLEČENÍ: věnuje se jen technickým parametrům membránových oděvů, kožichů, funkčního spodního prádla, fuseklí, bot a rukavic.
3a) KUCHAŘSKÉ RECEPTY: ano, ale pouze z mraženého. 3b) CUKROVÍ: např. linecká kolečka z krilového těsta slepovaná marmeládou z prokaryotických řas (cukroví je bohužel dost slané).
4) SEX: maximálně se věnuje přiměřené asertivní sebeobraně při sexuálním obtěžování tučňáky. Není například dovoleno strkat tučňáky z útesu, plavou-li pod ním kosatky nebo tuleni levhartí, nebo po nich házet zásnubní kameny.
5) VOLNÝ ČAS: nejčastější poruchy motorových saní a sněžných skútrů. Nejženštější téma za poslední půlrok: výroba umělých květin z plastových odpadů.
6) KULTURA: v žebříčku nejoblíbenějších knih se již několik let drží „Cit slečny Smilly pro sníh“. Nejoblíbenější film: „Věc“. Nejoblíbenější píseň: „Scope J“ od Ute Lemper.
7) SPECIÁLNÍ PŘÍLOHY: problematika přežití při proboření v ledu a za sněhových bouří (poněkud větších než např. tuhle v Praze). Poradna spotřebitelky: test vrtáků a pil do ledu. Nemrznoucí parfémy. Hobby: vše o grilování až do -30 C.

Musím říci, že je velká škoda, že magazín u nás není k dostání - ani na objednávku. "Vychází" totiž jako ekologická příloha na tenkých ledových tabulkách potištěných chobotnicovým inkoustem, jimž nesvědčí transport ani vyšší teploty...

Autor: Jenda Šilhavý | sobota 4.12.2010 0:00 | karma článku: 27,35 | přečteno: 3290x
  • Další články autora

Jenda Šilhavý

Žiju v polychlaporii

9.1.2024 v 9:09 | Karma: 15,75

Jenda Šilhavý

Automobilism jest debilism

29.8.2022 v 7:07 | Karma: 12,18