Ohlašuji svoji kandidaturu na prezidenta

Spoluobčanky a spoluobčané, Hilšer do toho již praštil, udeřím tedy také a ohlašuji zde oficiálně svoji kandidaturu na vašeho prezidenta. Níže program, s nímž jsem připraven jít do klání o trvale udržitelnou prezidentskou stolici:

1. Zasadím se o to, aby ČR přestala montovat auta. Jsme národ schopných lidí, můžeme montovat něco jiného.

2. Den švihlé chůze (7.1.) navrhnu na státní svátek ČR. Hlavní oslava bude u korunovačních klenotů.

3. Nepotáhnu republiku na východ ani na západ. Potáhnu ji do výšky na smyčce volní kladky své osobnosti. Mravně. Vzdělanostně.

4. Pokud jde o vzdělání, zruším přežilé školní předměty:
a) hudební výchovu
b) výtvarnou výchovu
a zavedu:
a) v MŠ předškolní maturitu a to i z matematiky!
b) na ZŠ sexuální výchovu ve světové síti sítí s důrazem na bezpečný šifrovaný sex

5. Dodržím tradici zvířecího mluvčího. Mým mluvčím bude (řazeno abecedně): buď Beránek, Čížek, Jelínek, Kocourek, Králíček, Lištička, Myška, Křeček, Roháček, Slepička, Vrabčáček nebo Zajíček…

6. Přejmenuji čtvrtek na pátek, v týdnu pak budou pátky dva! Po sobě!!

7. Občanky a občané nebudou povinni odklízet v zimě sníh. (Aktualizace: můj tým mě upozornil, že toto je již zavedené. Považuji to tedy i za svoje veliké vítězství!)

8. Zakážu troubení svatebčanů v kolonách a emotivní komentování sportovních přenosů. Zachovejme si důstojnost. Vždyť je to trapné ztrácet nad svým komentátorským projevem kontrolu a snad až sexuálně vzrušeným hlasem křičet: „Carlsen právě táhnul koněm z bé jedna na cé tři!“

9. Prosadím do zákona, že citace vulgarismu není vulgarismus. Budete si moci svobodně vzájemně beztrestně nadávat, vážené spoluobčanky a vážení spoluobčané, pokud přitom budete citovat někoho jiného.

10. Nebudu Putinofil ani Trumpofil. Zůstanu ovšem Putnofobem jako můj předchůdce.

11. Totálně zastavím migraci do ČR. Povolím jen migraci bílých menšin, které prokázaly schopnost dobré integrace: hobiti, trpaslíci.

12. Podporuji udávání. Myslím, že vzájemné udávání povede k vybudování uvědomělé občanské společnosti a k mravní očistě země od drobných i velkých sviní. Kdo seje zlo, sklízí udání! A kromě toho: „Kde by byl Ježíš bez Jidáše?“

13. Podporuji důchodovou reformu "Zemři důstojně v práci." Smrt v práci je dobrá osobní smrt (v pojetí R. M. Rilkeho - ti chytřejší jistě vědí, lemplovitější dostudují). Ale hlavně: na tom vyděláme všichni, co se ušetří na důchodech, o to se zvednou platy!

Podporu mému programu můžete vyjádřit níže v diskuzi. Ale za urážky prezidenta, i nezvoleného, můžete jít do basy! Tady citace vulgarismů neplatí!

#jendaforpresident

P.S. Rozhodně dementuji, že by se na tomto textu podílela agentura Guru Jára nebo Mára.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jenda Šilhavý | pondělí 25.11.2019 7:07 | karma článku: 25,91 | přečteno: 665x
  • Další články autora

Jenda Šilhavý

Žiju v polychlaporii

9.1.2024 v 9:09 | Karma: 15,75

Jenda Šilhavý

Automobilism jest debilism

29.8.2022 v 7:07 | Karma: 12,18