Nerozumím reklamám na irskou whisky

Prostě jim buď nerozumím nebo si neumím správně vyložit jejich příběh a pokud tedy od něj odhlédnu, tak ani vykreslená atmosféra mě nepřesvědčuje, abych do sebe klopil irskou whisky.  

Spot 1: Záchrana potápějícího se sudu whisky
Jameson přišel na moři o sud whisky. Rozloučil se s posádkou a vrhnul se za ním do hlubin… Proč? Když sud whisky plave? Co to asi bylo v tom sudu, že se potopil? Tvůrci vykazují základní nedostatek fyzikálních znalostí o Jamesonovi nemluvě...

Spot 2: Záchrana whisky z rozjetého vlaku
V akční scéně Jameson zachrání whisky, strojvůdce, ostatní cestující a celé Irsko, protože vlak spadne z útesu na pruskou invazní loď (jednu). Co když to nebyla invaze? Co když to nebyla pruská loď? Prusové neměli loďstvo a válčili jen v rámci kontinentální Evropy a v době, kdy se scénka odehrává (1807), se věnovali napoleonským válkám. V rámci svého pátrání jsem zjistil, že se jednalo o loď s irskými sirotky odváženými na převýchovu do Anglie… Ne, dělám si srandu!

Spot 3: Pohoda v baru při pití irské whiskey
Tohle není Jameson (ani Jim Beam)! Ale to nevadí. Tomuhle příběhu vůbec nerozumím. Co je to za chlapy? Jackové Rozparovači, kapesní zloději, perzekvovaní disidenti..? Mohou irskou whisky pít jen spoutaní lidé? Nebo to s pouty lepší chutná? Sex s pouty, whisky s pouty? Já to prostě nechápu... asi jsem jiná cílovka.

Takže sorry, ale já jdu na pivo! A u jednoho vychlazeného se asi dám (jako dědeček se Saturninem) na napravování zhůvěřilostí v reklamách a ve jménu pravdy začnu přepracovávat přehnané scény z reklamních spotů do reálnější podoby!

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jenda Šilhavý | pátek 4.4.2014 16:16 | karma článku: 20,35 | přečteno: 2013x
  • Další články autora

Jenda Šilhavý

Žiju v polychlaporii

9.1.2024 v 9:09 | Karma: 15,75

Jenda Šilhavý

Automobilism jest debilism

29.8.2022 v 7:07 | Karma: 12,18