Mužská mise

Muži potřebují mít před sebou nějaký cíl, svoji misi nebo poslání, uvádí ve své knize The Way of the Superior Man americký autor a terapeut David Deida. Mohou být skvělými manžely a táty, ale bez vědomí tohoto poslání nebo nalezení hlubšího smyslu života nejsou v souladu sami se sebou a jejich konání nemá tu správnou váhu. "Já naštěstí poslání mám, "říká si spokojeně Tučňák.

TUČŇÁKOVO POSLÁNÍ

1. Je sobota ráno. Fouká vítr. Tučňák říká své ženě a malým tučňákům: "Je mi líto. Dnes nemůžeme jet k dědečkovi a babičce. Fouká vítr. Pojedeme surfovat."

2. Malí tučňáci říkají: "Ale my chceme jet k dědečkovi a babičce!" Tučňákova žena říká: "To přece nemyslíš vážně! Vždyť jsi nám to slíbil! A malí tučňáci se na to tak těší!"

3. Tučňák říká: "Hrozně mě to mrzí. Podle předpovědi to vypadalo, že foukat nebude, ale skutečnost je jiná. Musíme k vodě!"

4. Malí tučňáci začínají natahovat moldánky. Říkají: "My nechceme k voděééé! My chceme k dědečkovi a babičcéééé!" Tučňákova žena říká: "Já se z toho snad zblázním. Já vezmu ty děti a odstěhujeme se k našim! Ty nedokážeš myslet a mluvit o ničem jiném než o surfování! Ty se nevěnuješ ničemu jinému - o nás nemluvě - než těm svým prknům! Ty jsi tak strašně sobecký!!!"

5. Tučňák říká: "Tak za prvé: neřvěte mi tady a stoupněte si do řady! Za druhé: tak já jsem sobec?! Já, který dělám všechno proto, abych vás uživil! Abychom se měli dobře! Aby vám nic nechybělo! Abychom žili v harmonickém rodinném svazku!"

6. Tučňák přechází s rukama za zády před nastoupenou a pofňukávající rodinou. Pokračuje: "Vy si myslíte, že surfuju jenom pro zábavu?! Že mě to ohromně baví, když je furt taková zima?! Že mi činí nějaké obzvláštní potěšení vás pořád přemlouvat a koukat se na ty vaše protažený - neprotahujte ty ksichty! - když řeknu, že pojedeme k vodě?! Já vám teda řeknu, proč to všechno dělám. Já vám to řeknu."

7. Tučňák se odmlčí. Pak řekne: "Windsurfing... to je moje poslání!"

Milé čtenáři,
Nyní nám napište, má Tučňák pravdu? Jednal Tučňák správně? Jaké poslání máte vy?

Váš

Dr. Jenda Šilhavý

Autor: Jenda Šilhavý | čtvrtek 30.4.2009 0:01 | karma článku: 14,02 | přečteno: 1755x
  • Další články autora

Jenda Šilhavý

Žiju v polychlaporii

9.1.2024 v 9:09 | Karma: 15,75

Jenda Šilhavý

Automobilism jest debilism

29.8.2022 v 7:07 | Karma: 12,18