Lidi, nechoďte v kraťasech, plašíte zimu

Vyjít si teď v kraťasech je pohrdání zimou a naší prací, uvádí předseda Svazu vlekařů Karel Otáhal. Vleky kvůli coronaviru stojí, zatímco zoufalí zimofilové atakují svahy uzavřených skiareálů s boby, sáňkami, igelitovými pytli...

A ignoranti ve městech a nížinách chodí momentálně v kraťasech. "To je vrchol neúcty k ročnímu období, pohrdání nejen naší prací, ale i prací našich předků, a také to samozřejmě zimě dává najevo, že o mráz a sníh nestojíme - alespoň někteří naši spoluobčané. Vláda nás zabíjí z jedné strany a z druhé tihle ignoranti," lamentuje Karel Otáhal na svahu se zbytky sněhu.

Také meteoroložka Dagmar Honsová se domnívá, že jde o neuctivý výstřelek: "Dnes si každý jouda myslí, že je Wim Hof. Vyrazí na Sněžku ve spodním prádle nebo plavkách, nepodívá se na moji předpověď počasí a pak ho musí zachraňovat Horská služba... Já, nezlobte se, ale když v zimě potkám člověka v kraťasech, musím si odplivnout. A v duchu, ale v poslední době už i kolikrát nahlas, řeknu: sibiřskou tlakovou výši na tebe, ty šmejde!"

Někteří jdou ještě dál a domnívají se, že jednou z příčin globálního oteplování jsou právě lidé v kraťasech. "Z méně oblečeného člověka uniká více tepla. Chcete snad o tomto polemizovat?" Klade řečnickou otázku a vyhrnuje si rukávy (podle mě nelogicky) dlouhého funkčního trika přední bojovník proti oteplování RNDr. Radim Suchý z iniciativy Stop Teplo. 

Ve čtvrtek, kdy se má rozhodnout o osudu skiareálů, se do Prahy před Úřad vlády chystají demonstrovat vlekaři. Karel Otáhal mi k tomu důrazně říká: "Budeme požadovat okamžité otevření skiareálů a nařízení, aby se nosiči kraťasů oblékali podle ročního období a ne podle toho, jak je venku nebo se jim chce! Prostě jako na vojně!" 

Ano, rozumím Karlovi. Ať sníh dál zůstává s touto krajinou. Teplo, inverze, lidé v kraťasech a vir, ty ať pominou, ať už pominou!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jenda Šilhavý | úterý 5.1.2021 10:10 | karma článku: 17,10 | přečteno: 595x
  • Další články autora

Jenda Šilhavý

Žiju v polychlaporii

9.1.2024 v 9:09 | Karma: 15,75

Jenda Šilhavý

Automobilism jest debilism

29.8.2022 v 7:07 | Karma: 12,18