Koho volit?

Rath je ukázka stylu ČSSD, řekl Nečas. Novák, Oulický, Rittig, Janoušek, Hrdlička, Dlouhý a Jurečko jsou ukázkou stylu ODS, řekl Sobotka. Z toho je vidět, že občan nebo občanka nahoře s (mozkem) nemá koho volit, pomineme-li strany se zrůdnou ideologií (komančové) nebo praxí (veverky).

Líbil by se vám Karel Vůl jako prezident?

Nechci se opakovat, ale byl jsem to já, kdo v noci ze 17. na 18. listopad 1989 napsal křídou na zeď domu v Melantrichově ulici nápis: "Už se nebojíme!" Teď už se zase bojím! Koho volit? Snad jedině Stranu blbců s předsedou Karlem Volem. Toho bych si dokázal představit i jako prezidenta. Kdyby Karel Vůl sbalil propisku, nikoho by to nepřekvapilo, ani nepohoršilo. Vždyť jeho slogan "blbost je mocnější než pero" mluví za vše. Karel sice napsal "blbost je mocnější než péro", ale já myslím, že to tak nemyslel.

Nevím jak vy, ale já vidím jako jedinou reálně volitelnou stranu Stranu blbců. Vše je předem jasně dáno. Jsou to blbci - divní, ale většinou předvídatelní. Budou krást, nechají se zkorumpovat. Možná si to ani neuvědomí, nepřijde jim to zvláštní nebo nemravné. Budou zaměstnávat všechny členy rodiny a příbuzné. Kámošům budou přihrávat různé kšefty a zakázky. Budou zneužívat poslanecké náhrady - omylem, z blbosti. Budou vystupovat na různých společenských, kulturních a sportovních akcích s blbými projevy. Rozkutálené peníze se budou snažit vyrazit z nás, běžných občanů, pomocí zvyšování stávajících daní a zavádění nových blbých daní. Ale bude to předvídatelné a nepřekvapí nás to. Možná si to všechno dokonce dají do svého politického programu. Já bych takovou upřímnost ocenil! A možná to bude i zábavné!

O dějinotvorné úloze blbů v dějinách napsal vynikající esej publicista a filozof Zdeněk Vašíček, celý text naleznete zde (na straně 20).

P.S. Koho budete volit vy? Abyste za blbce nebyli zase jen vy, voliči...

Autor: Jenda Šilhavý | úterý 29.5.2012 16:16 | karma článku: 15,54 | přečteno: 1278x
  • Další články autora

Jenda Šilhavý

Žiju v polychlaporii

9.1.2024 v 9:09 | Karma: 15,75

Jenda Šilhavý

Automobilism jest debilism

29.8.2022 v 7:07 | Karma: 12,18