Je moderním českým hrdinou Jejdaman?

Kdepak ti různí "-mani!" Kam se hrabou hrdinové z rodu supermanů (a že jich je požehnaně!) na nového českého akčního hrdinu s úkolem zachránit lidstvo nebo alespoň svůj národ nebo alespoň jednu osobu nebo - tak dobře - tak alespoň pobavit..!

Potřebujeme hrdinu?www.superman-picture.com

1. Tučňák sedí s několika kamarády v hospodě U medvídků. Vášnivě diskutují o potřebě krále a kladného hrdiny v dnešní době.

2. „Všechny národy a země mají své tradiční i moderní hrdiny! A co my?!“ Vykřikuje jeden kamarád.

„Ano, podívejte se třeba na Supermana, Batmana, Spidermana, Ironmana, Silvermana a já nevím koho ještě!“ Vykřikuje druhý.

„Silverman neexistuje, pleteš si ho se Silver Surferem,“ opravuje ho třetí kamarád.

„A jaké moderní hrdiny máme my? Jenom jednoho: Barmana!“ Vtipkuje další.

3. „Zapomněli jste na Jejdamana!“ Říká Tučňák. „To je náš moderní hrdina s mužnou příponou „man“.

4. „Cha! Vždyť je to Břídil!“

„Pošuk!“

„Magor!“

„Zoufalec!“

5. Kdo je vlastně Jejdaman, milí čtenáři? Trochu popletený legrační hrdina. Lidé se na něj obracejí se žádostí o pomoc většinou v noci nebo brzo ráno a Jejdaman bývá rozespalý. Nemá čas převléknout se do superhrdinského kostýmu a nastalé problémy musí řešit v pyžamu a pantoflích. Někdy si zapomene brýle. Při rychlé akční honičce se mu vždy něco přihodí: buď se umaže nebo do něčeho narazí. Navíc v rozhodujícím okamžiku pokaždé omylem trochu ublíží tomu, komu se snaží pomoci. Například jej trefí těžkým zdravotním pantoflem, jenž neohroženě mrštil po prchajícím ničemovi. Když se taková nešťastná věc přihodí, omluvně pokrčí rameny: „Jejda!“

6. „Ale je vtipný,“ říká Tučňák. „Lidé se jeho příhodám smějí. A opravdu vtipných lidí je dnes málo.“

„To nestačí! My potřebujeme opravdového hrdinu: mužného, silného a čestného. Může mít smysl pro humor, ale nesmí být směšný! Musí kolem sebe šířit královský lesk a lidé jej chtějí následovat. Někdo jako byl král Artuš!“

„Lawrence z Arábie!“

„Churchill!“

„Bond!“

7. „Asi máte pravdu,“ říká Tučňák. „Těžko se nám žije, když vidíme, že v hlavních rolích se stále střídají jen šašci, šejdíři, černí rytíři, zlí čarodějové a přelétaví milovníci! Kde je a kdo je náš úctyhodný hrdina a král?

 

Milí čtenáři,

nyní nám napište, jakého hrdinu potřebujete vy? Nebo nepotřebujete..?

Váš

Dr. Jenda Šilhavý


Autor: Jenda Šilhavý | čtvrtek 25.6.2009 13:13 | karma článku: 13,37 | přečteno: 1370x
  • Další články autora

Jenda Šilhavý

Žiju v polychlaporii

9.1.2024 v 9:09 | Karma: 15,75

Jenda Šilhavý

Automobilism jest debilism

29.8.2022 v 7:07 | Karma: 12,18