Já jsem doktor!

Nešťastná kauza západočeské univerzity poskytla několika individuím inspiraci k tomu, aby napadla mé oprávnění užívat titul DOKTOR. Nu, orel much nelapá, nicméně pro jistotu uvedu vše na pravou míru.

Kolega Živago...Google

Titul Dr. užívám oprávněně. Vystudoval jsem Univerzitu Karlovu, přírodovědeckou fakultu a obhájil rigorózní práci na téma "Dítě není člověk - alespoň několik prvních let". Tuto vynikající práci oponovali tehdy ještě žijící Dr. Konrad Lorenz, světoznámý rakouský etolog, a spolu s ním prof. Švejcar, světoznámý český pediatr, jehož jistě není třeba dále představovat, a ještě jeden člověk, jehož jméno si již bohužel nepamatuji, ale myslím, že to byla uklízečka. Svoji teorii jsem přesvědčivě doložil a dokázal pomocí srovnávací metody, při níž se nadevší pochybnost prokázalo, že ty nejmenší děti preferují zvířata (plyšová, kreslené postavičky atd.) před lidmi, hranými filmy atd.  V určitém věku se to pak změní, ale to již mé oponenty nezajímalo, protože si začali oponovat navzájem a nakonec nad mou doktorskou prací došlo i jakési strkanici. Když se vše uklidnilo, zjistilo se, že práce je bohužel ztracena.

Ještě bych rád uvedl, že titul používám pouze, když se to hodí a neobtěžuji s ním okolí či laickou veřejnost. Když mě například v čekárně u lékaře volají dovnitř: "Doktor Jenda Šilhavý!" Klopím zrak a říkám: "Já ne, to já ne," aby to mým spolupacientům nebylo líto. A jindy zase, když mě někam volají: "Pane Šilhavý!" Tak řeknu: "Doktor! Doktor Šilhavý!" Aby bylo jasné, že jsem přece jenom osoba vážená a zasluhující určité úcty.

A kdyby snad někomu navečer či v osamění přišlo líto, že nemá žádný titul, ať se řídí tímto krédem: "Lepší než krása a titul jest dobrosrdečnost."

 

Váš dobrosrdečný

Dr. Jenda Šilhavý

Autor: Jenda Šilhavý | pátek 16.10.2009 2:02 | karma článku: 22,39 | přečteno: 2786x
  • Další články autora

Jenda Šilhavý

Žiju v polychlaporii

9.1.2024 v 9:09 | Karma: 15,75

Jenda Šilhavý

Automobilism jest debilism

29.8.2022 v 7:07 | Karma: 12,18