Frustrují vás zavřené skiareály? Skočte ze střechy!

Skiareály zavřené, vláda říká: "Otevřeme..." A za pár dnů zase: "Neotevřeme..." A za pár dnů zase: "Otevřeme..." atd. Komu by z toho nehráblo? Svoji frustraci můžete vybít skokem ze střechy

Tuto formu protestu zvolil americký lyžař Nick Goepper, který přijel do Česka a skokem ze střechy Luční boudy podpořil kolegy lyžaře a vlekaře v jejich boji za znovuotevření skiareálů.

Jeho skok měl obrovský úspěch a k Nickovi se spontánně přidávají milovníci skiareálů z celého Česka. Skáčí, odkud se dá. Ze střech zavřených penzionů, hotelů, rekreačních chalup, bufetů, kontrolních budek vleků, rozhleden... A na čem se dá. Nejen na lyžích a běžkách ale i na snowboardech, saních, bobech, sáňkovacích a bobovacích lopatách, snowskatech, sled dogsech, koňských spřeženích, skútrech...

Hodně se jich samozřejmě také zrakvilo, každý nemá natrénováno jako Nick Goepper, ani si neumí bezpečně upravit místo dopadu. Zeptali jsme se proto předsedy Asociace skiareálů pana Karla Vlhkého, jak vnímá tuto nebezpečnou aktivitu spoluobčanů: "Je to velká a viditelná pomoc. Děkujeme za ni. Mrzí nás, že někteří naši sympatizanti se při skocích zrakvili, ale na druhou stranu, je to velmi viditelná forma protestu, protože pro desítky až stovky zrakvených denně musí jezdit sanitky, vozit je do přeplněných nemocnic... Snad si díky tomu vláda uvědomí, čeho se na nás dopouští a povolí skiareály otevřít." 

Pan Vlhký však nemá na rozhovor více času, jede se štábem TV Znova navštívit do jilemnické nemocnice mladou maminku, která před chvílí skočila ze střechy s kočárkem opatřeným lyžemi. "Neskutečné," říká pan Vlhký a vlhnou mu oči. "Dítě ještě nevyhrabali, musíme ji podpořit."

Loučíme se a pan Vlhký na mě ještě z auta volá: "Kdo neskáče, není Čech!"

Autor: Jenda Šilhavý | úterý 26.1.2021 9:09 | karma článku: 13,18 | přečteno: 354x
  • Další články autora

Jenda Šilhavý

Žiju v polychlaporii

9.1.2024 v 9:09 | Karma: 15,75

Jenda Šilhavý

Automobilism jest debilism

29.8.2022 v 7:07 | Karma: 12,18