Cameron a Nečas jsou stejní

Důvod, proč britský a český premiér postupují vůči EU jednotně, je jednoduchý: jsou stejní. Podívejte se a rozeberte si s námi podrobněji jejich společné páteční foto z vlaku Londýn - Brusel.

Foto: www.vlada.cz

Tato fotka nechtěně odhaluje to, co zatím komentátorům a politologům unikalo: podobnost Davida Camerona a Petra Nečase. Stejná fyziognomie (frenolog by zajásal), stejná řeč těla, stejné bílé košile, stejné kravaty - samozřejmě až na tu barvu, ale k tomu se dostaneme později.
Jediný významný rozdíl na této fotce je ten, že Cameron sedí po směru jízdy a Nečas proti. To vypovídá o tom, kdo tahá za kratší konec provazu, a také o jisté vychytralosti Camerona a jeho schopnosti politického manévrování. Pakt rozpočtové kázně nepodepsal, ale sedí po směru jízdy (do Bruselu).
Dalším podstatným rozdílem je barva jejich kravat. Červená kravata Davida Camerona symbolizuje připravenost válečníka k boji. Červeň je barvou Martovou, Cameron je červeným rytířem, Artušem. Červená představuje hněv, spory, boj, rebelský postoj - tedy vlastnosti typické spíše pro mladší nevybouřené muže.
Nečas (Bajaja) má modrou (tmavomodrou) kravatu. Lépe by bylo, kdyby měl černou, ovšem pro české země je typická modrá barva, ta nahrazuje barvu černou i v pohádce O princi Bajajovi. V boji proti drakům vystřídá Bajaja postupně tři oděvy různých barev: červený, bílý a černý/modrý. Poslední barva - černá symbolizuje zmoudření, lidskost a šlechetnost, a také vstřebání stínu, jenž se vždy zračil ve tvářích jiných - zlých mužů (Sarkozy, Barroso, Merkelová – ano, ona je spíše muž). Černě (v Česku modře) oděný rytíř tak přestává klást svoje trable za vinu jiným lidem (politická spiknutí), nicméně občas naslouchá radám krále (prezidenta). Modrá symbolizuje poslání a jeho naplnění, také pořádek, mír, klid, plnění povinností a úctu k zákonu.
Oba hrdinové tedy v pátek vyrazili rytířským vlakem do sídla sedmadvacetihlavého (draci většinou mívají lichý počet hlav) draka. Evropští draci bývají zlí, pročež se je stateční rytíři snaží usmrtit. V tomto případě tomu tak není, oba chrabří rytíři se jen snaží s drakem vychytrale vyjednávat. Navíc drak je oslaben, jedna hlava mu právě odumírá... Jak jednání dopadnou a jaký to bude mít důsledek pro království obou rytířů? To se dozvíme již brzo, přejme jen našemu Bajajovi – Nečasovi, aby se mu v rozhodujícím okamžiku nezamlžily brýle a aby příliš nespoléhal na svého – byť rytířského – komplice.

Autor: Jenda Šilhavý | pondělí 5.3.2012 19:19 | karma článku: 12,64 | přečteno: 971x
  • Další články autora

Jenda Šilhavý

Žiju v polychlaporii

9.1.2024 v 9:09 | Karma: 15,75

Jenda Šilhavý

Automobilism jest debilism

29.8.2022 v 7:07 | Karma: 12,18