Mirek Topolánek porušuje usnesení kongresu ODS

Mirek Topolánek je premiérem naší země již nějaký ten pátek, proto můžeme s čistým svědomím hodnotit jeho práci na Úřadě vlády. Co pro naši zemi udělal? Hají zájmy své strany, která ho do čela země přivedla? Je politikem na svém místě nebo by měl klidit pozice? Otázek mnoho, odpovědí ještě více, pointa jasná: „Pane Topolánku, jste falešný a prázdný!“

Pan premiér tvrdí, že jeho vláda je nejúspěšnější vládou České republiky. Ptám se, jakých úspěchů dosáhl. Ptám se, stále se ptám sám sebe, nicméně nedovedu si odpovědět. Ano, možná radar. Americký radar ještě ale není hotovou záležitostí, dokud jej Parlament neschválí, nelze se radovat předčasně. Doufejme, že cit pro zodpovědnost naši politici naleznou a konečně se Česká republika zapojí do fungování NATO jako plnohodnotný člen.

Restituční vypořádání se s církvemi považuje za další obrovský úspěch. Odškodnit církve? Proč ne? Jen mi není jasné proč zrovna cca 80 miliard, ale budiž. Proč celou částku splácet 60 let mi není opravdu jasné. Jestli naše vláda dospěla k názoru, že církvím dlužíme 80 miliard, tak jim je poskytněme, ale takovým způsobem abychom jim dali miliard 80 a ne 270.

Co mi ale pořádně hnulo žlučí, je premiérův postoj k takzvané Lisabonské smlouvě. Pan Topolánek si evidentně neuvědomuje, že je předsedou Občanské demokratické strany, která se zavázala na XVII. kongresu: „Kongres ODS zakazuje všem politikům ODS předávat další kompetence ČR na úroveň Evropské unie a rozšiřovat rozsah evropské agendy schvalované kvalifikovanou většinou.“ Není snad vytvoření „ministra zahraničí EU“ a „premiéra EU“, snižování počtu hlasů k dosažení kvalifikované většiny v Radě EU, vytvoření Evropského veřejného žalobce, ustanovení socialismu jako jediné možné doktríny EU přenášení pravomocí členských zemí na orgány EU?

Jsem přesvědčen, že tzv. Lisabonská smlouva je v rozporu se závazným prohlášením nejvyššího orgánu ODS, je v rozporu s národními zájmy České republiky a v konečném důsledku je proti Evropské unii jako takové. Nevím v zájmu koho jedná pan Topolánek, vím že to není v zájmu ani členů ODS, ani jejich voličů ale ani v zájmu běžného občana České republiky. Je tedy na čase, aby pan Topolánek zvážil své působení ve funkci předsedy Občanské demokratické strany a premiéra České republiky.

Autor: Michal Šilhánek | neděle 25.5.2008 12:28 | karma článku: 20,67 | přečteno: 1588x