„Lisabon“ je mrtvý, tak už se s tím konečně smiřte!

Irové odmítli tzv. „Lisabonskou smlouvu“ a „Eurobyrokrati“ se s tím nemohou smířit. Proč?  Odpověď je celkem snadná – daná smlouva jim přináší spoustu nových pravomocí na úkor členských států.  Však už také kují pikle, jak ty Iry obejít. Bohužel. Nebo možná bohudík. Každý teď může vidět, že je v té Unii cosi prohnilého. I když jak tak nad tím přemýšlím, není už prohnilá celá Evropská unie sama o sobě?

Je mi z toho trošku smutno. Byrokrati a většina evropských státníků odhodila veškeré zábrany a snaží se obejít základní principy mezinárodního práva. Pánové smiřte se s tím – Lisabonská smlouva je mrtvá. Jednou tu smlouvu musejí schválit všechny členské země, tak to tak musí být! Tedy jestli nechcete následovat bývalé SSSR, ale to by se taky EU měla přejmenovat na EUSS (Evropská Unie Socialistických Satelitů). Když tak přemýšlím dále v Lisabonské smlouvě je stejně socialismus deklarován jako jediná ideologie, tak proč se vlastně nepřejmenovat na EUSS?


Nechci, aby Česká republika participovala na prohnilosti současné EU. Podpořme Iry. Neratifikujme Lisabonskou smlouvu a pohřběme tím tuto smlouvu. Právo a spravedlnost je v současné chvíli na naší straně. A abych tu jen „netlachal“, dovolím si uvést svůj vlastní text Smlouvy o fungování Společenství. Tady tedy je:


§1. Země Evropského společenství se zavazují bezvýjimečně dodržovat vytyčené 4 základní svobody, a to: svoboda pohybu osob, služeb, práce a kapitálu.


§2. Vše ostatní je na smluvní dohodě jednotlivých členských států


§3. Od těchto dohod může kterýkoliv stát odstoupit za předem daných podmínek stanovených v dané smlouvě.


§4. Všechny předchozí smlouvy O fungování Evropského společenství se s platností této smlouvy ruší.


 


Preambuli nechám na Vás, páni eurobyrokraté.

Autor: Michal Šilhánek | pátek 20.6.2008 10:05 | karma článku: 23,65 | přečteno: 1362x