Ženy vyrabovaly obchod s kabelkami

  (Praha) Nájezdům zdivočelých žen se neubránilo několik luxusních obchodů s kabelkami světových značek v centru metropole. Kromě ukradených kabelek v hodnotě několika milionů korun také ženy rozbily nerozbitné výlohy, posprejovaly zdi památkově chráněných domů, polámaly nově vysazenou zeleň, vytrhaly dlažební kostky z chodníku a házely je na přivolané policisty a zapalovaly zaparkované automobily a popelnice. Zranily několik policistů a turistů, napadly černošského studenta, který musel být odvezen do nemocnice.

 

A kde se to stalo? Nikde. Nikde se to totiž nestává. Ač ženy kabelky milují, podobně jako muži fotbal, nikde se nedočteme, že by se něco takového stalo.


Muži však takto řádí, nikdy mezi nimi nevidíme ženu. Ať už to jsou hooligans Sparty, nebo Srbové, nebo Poláci, vždy to jsou jen muži. Hrajeme si na rozvinutý svět, opovrhujeme arabskými radikály, kteří takto řádí na francouzských předměstích, ale chováme se úplně stejně. Paradoxně nejvíce ti, kteří muslimské mladíky bytostně nesnáší – fotbaloví hooligans, mnohdy provázaní s neonacistickým hnutím. Chovají se pak úplně stejně a jak ti srbští nebo ti včerejší polští, tak „ti naši“ sparťanští, nejsou o nic lepší než lůza z francouzských ghett nebo z rozvojového světa.


Proč se ženy nemlátí s policisty na fotbale ani při rabování obchodu s kabelkami, nezapalují popelnice, nedevastují lavičky ani nepořádají nájezdy na benzínové pumpy?


Nesouhlasím s tím, že se policie pídí po tajně dohodnutých bitkách těchto agresivních primitivů a snaží se tyto tajné bitky v polích za městem za každou cenu překazit. Ať je tam pustí a nechá je se tam pobít. Kdo chce kam, pomozme mu tam... Frustrovaní agresivní mladíci, kteří devastují hodnoty vytvořené jinými, ať se klidně pozabíjí navzájem. Třeba by tak fotbal zůstal sportem, jakým dříve byl.


Rád bych zde napsal nějaký závěr, ponaučení, ale nechám to na vás do diskuse pod článkem. Vyrabovaly jste, milé dámy, někdy obchod s kabelkami? Máte chuť jít na aerobik a pomlátit se s konkurencí? :-) Co dělat s fotbalovými rowdies? Nechat jim agresivitu vybouřit zdarma ve veřejném domě nebo jim nasadit nucené práce? Co na to psychologové? A co jít místo sledování fotbalu v TV raději na kolo do přírody?

Autor: Rostislav Siksta | neděle 11.10.2009 9:23 | karma článku: 23,75 | přečteno: 1956x