Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Slíbíme všechno všem! Zaplatíme to daní z hub!

ČSSD již pochopila, že lidé peníze opravdu nemají, a proto její přední myslitelé přemýšleli, zda jsou byť jen trochu reálné jejich sliby, slibující všechno všem - třinácté důchody důchodcům, zvýšení mezd za třináctý měsíc státním zaměstnancům, příspěvky na třináctou každoroční splátku hypotéky a aut zakoupených v akci "šrotovné i kdyby na chleba nebylo" i příspěvky na třinácté dítě těch, kteří, nemohouc najít práci, alespoň zvyšují doma porodnost.

Ekonomické grémium ČSSD, na kterém se objevil se svými dvěma manželkami i jejich přední guru David Milujtemnezatocovámrozdávám i se svým kolegou Jiřím Skočpromobildesetmetrů, suše konstatovalo, že peníze prostě mezi lidmi nejsou. Dokonce i ti zůstavší milionáři z řad nepřátelské ODS, kteří ještě nepřevedli svůj majetek kamkoliv jinam, mají svůj majetek spíše na papíře nebo v různých listinách, než v penězích. A kde nic není, ani smrt nebere.

Ale ČSSD bere, protože je geniální! Protřelí ekonomové, kteří se zčásti rozvzpomněli na svůj revolučně marxistický původ, nebo na svou ekonomickou genialitu ve stylu Stanislava Floridsse, zjistili, že zdanit se přeci dají i jiné věci, než hotové peníze! Bylo to tak i ve středověku - tak proč ne dnes, kdy krvelační vykořisťovatelé opět sdírají z holých kůží chudáky námezdně pracující, umírající v potu a krvi?

Inspiraci našli naši velectění specialisté, slibující všechno všem, při zasedání na lesním zámečku v Brdech, symbolicky vyjadřující odpor proti Amíkům, kteří se do Brd prostě nesmí dostat. Ve chvíli, kdy čekali ruskou delegaci, která bohužel v brdských lesích bloudila, zahlédli houbaře, kteří nesli plné koše hub.

"Týýý Jyrko, co dybysme zdanili houby?"

"Houby? Ty jsou červivé."

"Červavé nečervavé, zlato taky není všechno co se blyští a peníze v rozpočtu jsou taky pěkně červivé."

"Tož máš pravdu, soudruhu. A pěkně progresivně!"

A jak si řekli, tak udělali.

Houbová reforma ČSSD:

Každý, kdo chodí na houby, zaplatí daň z hub v progresivní výši - čím více hub, tím větší daň.

Ten, kdo na houby nechodí, zaplatí daň také, solidarita musí být.

Nemůže-li na houby chodit, je dotyčný povinen vyplnit formulář o zproštění z daně z hub, žádost o výjimku z daně z hub, žádost o odsouhlasení žádosti, žádost o zrecyklování žádosti po době životnosti, žádost o sociální podporu při neschopnosti sběru hub a žádost o příspěvek na vyrovnání dočasně snížené životní úrovně při neschopnosti sběru hub.

Nalezne-li dotyčný 10 hub, houbová reforma bude vypadat takto:

Nalezených 10 hub musí nálezce přihlásit jako hrubý nález, stát mu z toho přerozdělí zpět 8 hub, 2 houby jdou na pokrytí agendy.

Z 8 hub odvede nálezce 1,5 houby jako odvod na sociální a zdravotní pojištění.

Ze zbylých 6,5 hub odvede nálezce houbovou daň 1,5 hub.

Zbylých 5 hub použije nálezce pro svou potřebu. 50% zdanění tedy odpovídá současnému stavu mezd.

Ovšem pozor!! Nalezli jste hub moc?

Při nálezu 50 hub a výše je stanovena procentuální daň 30%, při nálezu 100 hub a výše je stanovena procentuální daň 38%.

Pro ty, kteří nechtějí přiznat své místečko, kde houby nalezli, bude zavedena speciální daň ve výši 75%, respektive 100% pro ty, kteří i přes naléhání revolučních odborů své místečko neuvedou. Odpovídá návrhům ČSSD pro zdanění peněžních i nepeněžních financí.

Ovšem tím celá pohádka končí. Ti, kteří nalezli 100 hub a nechtěli říci své místečko, kde ke svým houbám přišli, sobecky pravicově tvrdíc, že je to o svobodě sběru hub, byli revolučními houbovými odbory potrestáni a tvrdě zdaněni. Ti, kteří nalezli větší než malé množství hub, byli revolučně zdaněni 38% a ve finále měli stejně, jako ti, kteří nechodili na houby vůbec a věnovali se doma rození potomků. Ti, kteří chodili na houby již brzy ráno a věděli, kde mají svá tajná místečka se zaručeným nálezem, ale nechtěli říci, kde to je, byli revolučně zdaněni 75%. Ti, kteří ani přes opakovaný nátlak úřadů svá místečka neoznámili, byli za nelegální sběr hub odsouzeni ke 100% dani z hub. Ti všichni úspěšní, kteří tak viděli, že se na houby již chodit nevyplatí, buď v menším případě rezignovali a radši šli do hospody zachlastat, nebo ve větším případě sbalili své houbařské náčiní a rychle z této podivné zemičky odcestovali.

Socialisti se nejprve radovali, že odešli ti sobečtí, krutí kapitalisté a ódéesáci, ale nadšení trvalo jen do následujícího podzimu, kdy, neznajíc místečka těch uprchlých, nemohlo ekonomické houbové grémium uživit všechny ty, kterým naslibovalo to své všechno všem. Ti běžní občané, kteří nějakou tu houbu našli a měli ji běžně zdaněnu, nebyli sto uspokojit nároky přehnaně přebujelého systému, který sliboval houby všem podle hesla "Každému podle jeho potřeb". Papaláši, chrochtající nad houbovým guláškem, stejně tak jako pracující mlčící většina, blemtající jakousi neurčitou houbovou kejdu, prostě spotřebovala více hub, než kolik nalezla.

Než aby však snížili houbové daně a přilákali zpět ty bývalé úspěšné, nyní se již v klidu rekreující někde jinde (přes to zhrzené ego Jyrky a Davyda nejede), to raději se obrátili se žádostí o mezinárodní dotaci na Evropskou unii, na Světovou banku a Měnový fond. Jenže houby už vyžrali Maďaři, kteří také spotřebovávali více hub než kolik nalezli, a tak ani SB a MMF nemohli žádnými houbami pomoci.

Takže pozor na to, koho budete ve volbách volit. Ti, co slibují větší zdanění hub a více hub všem, ikdyž zrovna moc nerostou, nás dovedou tam, že budeme mít všichni opravdu houby.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Rostislav Siksta | úterý 8.9.2009 7:10 | karma článku: 29,31 | přečteno: 2032x
  • Další články autora

Rostislav Siksta

Konec naší papírové civilizace

Blíží se konec naší Evropy tak, jak ji známe. A nezničí ji hordy islámských nájezdníků, ale zničí ji bezpáteřní, šedí, apolitičtí, asertivní, bezpohlavní úředníci, kteří tento marast způsobili a dále v klidu působí.

27.4.2016 v 13:05 | Karma: 42,58 | Přečteno: 4619x | Diskuse| Politika

Rostislav Siksta

Tak kolik se chceme zadlužit, pane ministře?

Vyděláváte 15tisíc korun měsíčně, ale utrácíte 16,5tisíc a to v situaci, kdy už máte dluhy za 250tisíc a nevidíte ani možnost zlepšení příjmů, ani splacení dluhů? Možná Vy ne (a buďte rádi), ale stát přesně takto hospodaří.

22.9.2014 v 13:54 | Karma: 29,06 | Přečteno: 1183x | Diskuse| Politika

Rostislav Siksta

Za zabíjení Palestinců a Židů může OSN

Ano, je to drsné se takto vyjádřit, ale v podstatě je to tak. Podívejme se na konflikt na území Palestiny z hlediska faktů, ne emocí.

29.7.2014 v 13:16 | Karma: 11,66 | Přečteno: 857x | Diskuse| Ostatní

Rostislav Siksta

ČNB z nás udělala ještě chudší příbuzné

Bezmocnost - to je to slovo, kvůli kterému mnou cloumá vztek na mocné, kteří jedním rozhodnutím změní životy tolika lidí v tomto státě. Rozhodnutím, které je přitom diskutabilní a jen těžko vysvětlitelné. Jak může instituce, která úspěšně akumuluje ztráty v řadu desítek miliard, určovat proboha situaci nás všech??

8.11.2013 v 9:26 | Karma: 31,46 | Přečteno: 1443x | Diskuse| Ostatní

Rostislav Siksta

Je nutné zvýšit daně!

"Bez výraznějšího zvýšení daní není možné snížit deficit rozpočtu" - předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. A právě proto ČSSD volit zásadně nebudu, byť mi to je platné asi jako mrtvému kabát, protože s největší pravděpodobností vyhrají volby a ovládnou tak celou republiku, jakoby nestačilo, že už teď mají na většině míst města a kraje pod svým vedením.

18.10.2013 v 9:58 | Karma: 25,51 | Přečteno: 802x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Ukrajinská armáda zaútočila na přístavy v Černém moři, cílila na sklady s ropou

17. května 2024  6:42

Ruská obrana v noci čelila rozsáhlému útoku dronů na Sevastopol a další přístavní město...

Ruské letouny omylem svrhly nejméně 38 bomb na vlastní území, píší i ruská média

17. května 2024  6:31

Nejméně 38 leteckých bomb svrhly ruské letouny za poslední tři měsíce na ruské a okupované území na...

Sudetští Němci pořádají třídenní sjezd. Zúčastní se český velvyslanec

17. května 2024  6:15

V bavorském Augšpurku začíná třídenní sudetoněmecký sjezd, který se krátce před volbami do...

Bakterie z vody letos zabíjí častěji, zemřelo už 23 lidí. Řada nákaz uniká

17. května 2024

Premium Kromě jiných infekcí se v Česku letos více šíří i smrtelnější legionářská nemoc, která se...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3344x
Kapitalismus se od socialismu liší v tom, že v kapitalismu vykořisťuje člověk člověka, zatímco v socialismu je tomu naopak :-/

Demokracie znamená poslouchat názory druhého a protichůdnými názory se vzájemně obohacovat. Demokracie nejsou ani totalitární nařízení vlády, ani nátlak odborů, ani diktát kapitálu, ani diktát pracujících.

Seznam rubrik