Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hradní Svatá Trojice a D´Artagnan Bátora

O tom, že naše politická scéna je horší než ohrádka s vyhladovělými prasátky, asi už nikdo nepochybuje. Smutné však je, že stejně podivná politika vládne i na Hradě, který by nás měl reprezentovat a duchovně vést. A smutné je, že prezident Klaus vládne už jen svým sentimentem a jako poradce má lidi, kteří by měli již dávno být obměněni.

Prezident Klaus už "šéfuje" spíše z nostalgie a rozhoduje svým sentimentem - jednou nějaký zákon "pustí", jindy ho vrátí. Při svých cestách, místo aby reprezentoval názory České republiky, jejíž je hlavou pomazanou, reprezentuje bez ostychu názory své, které většinu civilizovaného světa utvrzují v tom, že "Češi jsou divní". Nemá rád Evropskou unii, socialismus, ekology ani globální změny klimatu, které neexistují. Rád však píše a při svých cestách za peníze státu představuje cizojazyčné překlady svých hezkých knížek.

 

Má dva veskrze příjemné poradce: pana Hájka, který nepochází z opice a špatně se mu čte v naučných slovnících, a pana Jakla, který by nechal svobodně zpívat neonacisty rasistické písničky a podle svaté doktríny "svobody projevu" by nechal říkat kohokoliv cokoliv.

 

V českém rybníčku přeci o nic nejde: místo, aby tito všichni lidé odstoupili, jako se tomu kdekoliv v civilizovaném světě děje, budou nás poučovat o tom, že my ostatní jsme blbci. Pro představu: jeden německý ministr měl problém s neplatným VŠ diplomem, odstoupil. Předseda CDU zahořel láskou k 16-leté dívce, nikomu neublížil, nikomu nezahýbal, přesto se rozhodl na post předsedy strany rezignovat. Politická kultura je tam prostě jinde. Fraška s diplomy z plzeňské univerzity i fraška s výroky vedení tohoto státu ukazuje, že u nás je politická kultura v roce 1 a.d.

 

U nás slyšíme, že je normální, když se jakýsi Bátora z ministerstva školství účastní přednášek neonacistů a sám jim ještě povídá. Člověk, který je otevřeným homofobem a má vysloveně fašistické názory, je svým ministrem chráněn a omlouván, že není rasista, ale slušný katolík. Myslíte ty slušné katolíky, kteří v Polsku útočí proti potratům, homosexuálům, imigrantům a gayům?

 

Na počátku všeho nebyl Bůh, ani opice. Na počátku všeho byl totiž pan Hájek, který prohlásil, že on z opice nepochází. Nedávno zase prohlásil, že gayové a lesby nemají v tomto slušném světě co dělat, protože jsou to prý devianti, úchylové a neomarxisti. O tom, že deviace znamená podle výkladového slovníku něco trošku jiného, ho bohužel nepřesvědčili ani odborníci: pan Hájek ví, že nepochází z opice, že osoby s orientací na stejné pohlaví jsou devianti (komu ubližují??) a že svět běží podle skrytých ideologií jako je ekologismus, homosexualismus a podobná slova, jakými se on a celá hradní partička snaží zesměšnit menšinové názory či životní postoje, která jemu a podobným "slušným katolíkům" vadí. Pan Hájek svými tvrzeními rád šokuje a už zbývá jen, aby popřel i holokaust: pak už by byl na úrovni mentálně posunutého Ahmadínežáda, který vládne Iránu.

 

Pan Jakl pak už nepřekvapuje tím, že poskytl rozhovor dlouholetému neonacistovi, který se netají svými rasistickými a neonacistickými názory a je zapojen do agresivních bojůvek typu Combat18 a Blood and Honour, jejichž členové nebo jejich sympatizanti v novodobé historii Česka zabili už desítky lidí - od afrického studenta, přes anarchisty po útoky na gaye a přistěhovalce. Jakl by naopak ještě neonacistům  dal právo si zpívat co chtějí. Jenže když nacisté před 70-80 lety to právo říkat, co chtějí, měli, víme kam to dovedlo. Jak může normální, mentálně zdravý člověk prohlásit, že neonacisté mají právo si říkat a zpívat co chtějí, když musí vědět, kam to v první polovině dvacátého století dovedli? Nacisté i komunisté měli svobodu projevu - a oba tyto -ismy demokracii prostě zneužili. Jedni ke genocidě Židů, Slovanů, Romů, politických protivníků a mentálně či fyzicky handikepovaných, které po statisících likvidovali, druzí ke genocidě elit, střední třídy, podnikatelů a politických protivníků a rozvrácení celých ekonomik a států. Oba -ismy, fašismus/nacismus i komunismus, měly na svědomí miliony lidských životů a svět zničený 2. světovou válkou. A to jen proto, že měly svobodu projevu a v těžké, extrémně vyhrocené době, mohli lidé naslouchat jejich názorům a jejich písním. Pokud pan Jakl hájí svobodu projevu, jistě mu brzy kromě neonacistů poděkují i třeba pedofilové, kteří také chtějí svobodně vyjadřovat své názory, radikální islamisté nebo norský Breivik, který vraždil jen proto, aby mohl médiím sdělit své pošahané názory. Svoboda projevu je hezká věc, ale měla by asi platit "ocaď pocaď", protože některé -ismy (včetně neonacismu) svět dovedly (a opět by ho dovedly) kamsi... Zajímavé je, že neonacisté by svobodu projevu mít mohli, ale svoboda projevu gayů se stala celé hradní partičce trnem v oku. Zajímavé, Watsone...

 

Prezidenta Klause někteří rádi mají, někteří nemají. Patří však už přes dvacet let k tváři novodobého Česka a prosadil se v jeho nové historii stejně jako pan Havel či jiné osoby. Jenže dnes už na Hradě nemá co dělat: už neprezentuje Českou republiku, prezentuje sebe a své osobní názory, ne názory a postoje České republiky. Už nevládne racionálně, vládne ze sentimentu a snad už stařické senility. Od svých poradců se nejen nedistancoval, měl je dávno vyhodit. Jenže Hrad je jakási podivná čajová partička, která si žije svým vlastním životem. Zašťitují se demokracií a svobodou projevu, ale když se demokraticky svobodně projeví gayové či ekologové, pak "končí sranda". Myslíte si, že na Hradě resp. na ministerstvech mohou být osoby, které jsou otevřeně homofobní, xenofobní a sympatizují s fašisty a neonacisty? Myslíte si, že pan Hájek se svými specifickými názory je zcela mentálně zdráv? Smutné je, že prezident Klaus celou tuto partičku svou autoritou jaksi legalizuje a těchto lidí se ještě zastává.

 

Prezident Klaus už dávno na Hradě nemá co dělat.

Nemá tam co dělat ani pan Hájek, může jít třeba bádat o tom, z čeho pochází, když ne z opice.

Pan Jakl si může zajít na nějaký neonacistický koncert a povzbudit neonacisty rytmickým zdvíháním paží při refrénech "sieg heil".

A pan Bátora, d´Artagnan této povedené čtveřice, je již jen smutná tečka na závěr. To, že si s ním neví rady celá politická scéna, je jen obrázkem tragické komedie české politiky 21. století.

 

Chce se mi blejt, velebnosti. V Německu by tito lidé už dávno skončili a byly by z toho extrémní skandály. U nás si stále tiše šploucháme v zahnívajícím kapřím rybníčku a říkáme si, jaké je hezké letní počasí. Kdo že to je ten Jakl, Hájek, Bátora a Klaus?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Rostislav Siksta | pátek 19.8.2011 10:03 | karma článku: 17,40 | přečteno: 986x
  • Další články autora

Rostislav Siksta

Konec naší papírové civilizace

Blíží se konec naší Evropy tak, jak ji známe. A nezničí ji hordy islámských nájezdníků, ale zničí ji bezpáteřní, šedí, apolitičtí, asertivní, bezpohlavní úředníci, kteří tento marast způsobili a dále v klidu působí.

27.4.2016 v 13:05 | Karma: 42,58 | Přečteno: 4619x | Diskuse| Politika

Rostislav Siksta

Tak kolik se chceme zadlužit, pane ministře?

Vyděláváte 15tisíc korun měsíčně, ale utrácíte 16,5tisíc a to v situaci, kdy už máte dluhy za 250tisíc a nevidíte ani možnost zlepšení příjmů, ani splacení dluhů? Možná Vy ne (a buďte rádi), ale stát přesně takto hospodaří.

22.9.2014 v 13:54 | Karma: 29,06 | Přečteno: 1183x | Diskuse| Politika

Rostislav Siksta

Za zabíjení Palestinců a Židů může OSN

Ano, je to drsné se takto vyjádřit, ale v podstatě je to tak. Podívejme se na konflikt na území Palestiny z hlediska faktů, ne emocí.

29.7.2014 v 13:16 | Karma: 11,66 | Přečteno: 857x | Diskuse| Ostatní

Rostislav Siksta

ČNB z nás udělala ještě chudší příbuzné

Bezmocnost - to je to slovo, kvůli kterému mnou cloumá vztek na mocné, kteří jedním rozhodnutím změní životy tolika lidí v tomto státě. Rozhodnutím, které je přitom diskutabilní a jen těžko vysvětlitelné. Jak může instituce, která úspěšně akumuluje ztráty v řadu desítek miliard, určovat proboha situaci nás všech??

8.11.2013 v 9:26 | Karma: 31,46 | Přečteno: 1443x | Diskuse| Ostatní

Rostislav Siksta

Je nutné zvýšit daně!

"Bez výraznějšího zvýšení daní není možné snížit deficit rozpočtu" - předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. A právě proto ČSSD volit zásadně nebudu, byť mi to je platné asi jako mrtvému kabát, protože s největší pravděpodobností vyhrají volby a ovládnou tak celou republiku, jakoby nestačilo, že už teď mají na většině míst města a kraje pod svým vedením.

18.10.2013 v 9:58 | Karma: 25,51 | Přečteno: 802x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Havlíčkův vodopád vulgarismů. Citoval starostu Novotného a káral premiéra

9. května 2024  15:52,  aktualizováno 

Provokativně vystoupil ve Sněmovně šéf stínové vlády ANO Karel Havlíček. Chce, aby se premiér a...

Pachatelé zvěrstev přímo za Putinovými zády. Kdo je kdo na záběru z Moskvy

9. května 2024  16:55

Při čtvrteční přehlídce vojenské techniky v Moskvě se v blízkosti ruského diktátora Vladimira...

Výkonný výbor TOP 09 schvaluje, že se Ženíšek stane ministrem pro vědu

9. května 2024,  aktualizováno  16:52

Širší vedení vládní TOP 09, výkonný výbor schvaluje nominaci Marka Ženíška na post ministra pro...

Policisté zadrželi nemocnému osmdesátníkovi 34 zbraní, požádal o to lékař

9. května 2024  16:49

Čtyřiaosmdesátiletý muž z Náchodska musel odevzdat desítky palných zbraní a stovky kusů munice....

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3344x
Kapitalismus se od socialismu liší v tom, že v kapitalismu vykořisťuje člověk člověka, zatímco v socialismu je tomu naopak :-/

Demokracie znamená poslouchat názory druhého a protichůdnými názory se vzájemně obohacovat. Demokracie nejsou ani totalitární nařízení vlády, ani nátlak odborů, ani diktát kapitálu, ani diktát pracujících.

Seznam rubrik