Výzva k zastavení modliteb K.Neumannové!

Ředitelka organizačního výboru 47.mistrovství světa v klasickém lyžování K.Neumannová to opravdu přehnala. Ptáte se s čím? No přece s modlitbami za sníh! Ten momentálně totálně paralyzuje dějiště šampionátu.
Ve středu 18.2. byl ve městě Liberci vyhlášen kalamitní stav. Stotisícové město bojuje s extrémními přívaly sněhu. Stovky dobrovolníků jsou v ulicích s těžkou technikou. Stav kalamity bude trvat až do odvolání. Sněhu je tolik, že není v silách technických služeb udržovat komunikace a chodníky. Lyžařské areály jsou pod nánosy nového sněhu a dobrovolníci mají plné ruce práce.

Ptáte se komu mohou za toto bílé nadělení děkovat? No přece ředitelce organizačního výboru. Její modlitby za zimní počasí a sníh, totiž musely být vyslyšeny. Jiné vysvětlení tohoto výkyvu počasí není. Státní peníze, které se napumpovaly do pořádání tohoto největšího významného sportovního podniku, jaký kdy byl na našem území pořádán, tak nepřijdou nazmar. Opravdu by se dost těžko vysvětlovalo daňovým poplatníkům, že více než 1 miliarda z jejich daní zmizela jen kvůli počasí.

"Poručíme větru dešti (sněhu)", tak konečně funguje i v praxi. Neumannová kromě výjimečných sportovních schopností dokázala, že si umí podmanit i počasí. Mnoho lidí, kteří jí nepřáli, by se nad sebou mělo zamyslet a uvažovat o omluvě. Tak silné volání po sněhu muselo být slyšet až do nebe. Umím si však představit, že někteří obyvatelé Liberce a okolí si začínají přát, aby své modlitby zastavila. Myslím si, že by měla jejich přání vyhovět. V boji proti živlům by nikdo neměl upřednostňovat své zájmy.

Možná hledám vysvětlení v působení nadpřirozených sil. Ale co když všechno způsobily prosté přírodní zákony a hromady sněhu, které byly navezeny jako rezerva ještě před zahájením mistrovství? V přírodě přece funguje přirozený koloběh vody. Co když na podobném principu funguje i koloběh sněhu? A tak rezervní hromady sněhu se možná po nocích tiše vypařovaly vločku po vločce do ovzduší, aby  plnou silou padly na Liberec právě dnes...

Myslím si, že k výzvě za zastavení modliteb K.Neumannové by se mělo připojit co nejvíce lidí. Reálně totiž hrozí, že se sněhová mračna a bouře přesunou z Liberecka na další území našeho státu. Nebuďme k této výzvě lhostejní. Mohlo by se nám to nevyplatit! Tak Katko, měj přece rozum!

Autor: Martin Šik | středa 18.2.2009 19:38 | karma článku: 13,33 | přečteno: 1229x
  • Další články autora

Martin Šik

50 odstínů a šedivé módní vlny

22.2.2015 v 7:30 | Karma: 14,08

Martin Šik

Hra na Komárka

12.2.2014 v 17:50 | Karma: 27,32

Martin Šik

Komu patří 150 mega a zlato?

15.6.2013 v 6:45 | Karma: 30,54