TV Barrandov - pomsta Husákovým dětem

Včera, 11.1.2009 v 11:01, začala vysílat další plnoformátová TV stanice v ČR. Cílovou skupinou, kterou chce tato TV oslovit především, se má stát tzv. generace Husákových dětí, narozených počátkem 70-tých let.
Sám se k Husákovým dětem mohu počítat. Narodil jsem se v roce 1970 a kdo zná písničku skupiny Chinaski o tomto ročníku, pochopí pocity a zážitky naší generace. Samozřejmě nechci a nemůžu hovořit za celou generaci. To by bylo příliš namyšlené. Ale dovolím si vyhodnotit, jestli jsem se cítil oslovený startem TV Barrandov.Začnu třeba logem stanice. Nic proti hvězdě, jako grafický symbol má svoje opodstatnění a může v ní být symbolika typu "hvězda TV nebe" nebo "filmová hvězda". Ovšem proč růžová barva? Nevím, jak dalece ovlivňoval barvu tohoto loga PR a marketingový ředitel J.Sidovský. Ale mě, jako cílovou skupinu, spíše odpuzuje.

Hlavní tváří televize se pro první den stala paní Bubílková. Původně jsem očekával, že spatřím ohlášeného Miloše Formana. Ten se se svou zdravicí objevil až během vysílání, v první polovině dne. Bubílková prošla snad všemi mediálními kanály, které jsou u nás k dispozici. Nic proti ní, ale nad jejím výběrem pro "moji" generaci docela kroutím hlavou.Být u startu nové TV stanice se nepovede každý den. Vzpomněl jsem si na start TV Nova a její začátky. Shodou okolností odstartovala Nova v den, na který připadají moje narozeniny. I její začátky byly velmi nesmělé a podívejme se, kde je dnes. U TV Barrandov jsem ocenil představení celé budovy divákům, zaujalo mě především technické zázemí.

Nová stanice nabídne nové tváře a pořady. Z těch tváří se hned první den dobře uvedl pan Knor, z nových pořadů vypadá nadějně talk show Jana Saudka a ocenit musím i nápad s antirosničkou při předpovědi počasí. Nasadit staršího zarostlého chlapa do počasí, to si žádá docela odvahu. Tím by moje chvála zřejmě končila. Opravdu nechápu, proč hlavním pořadem prvního večera, musí být estráda v "nováckém" stylu, ve které se vystřídají všechny provařené tváře naší pop-music. Kája a Heluš nejsou zrovna těmi osobnostmi, které by mě jako Husákovo dítě, zrovna přikovaly k obrazovce. Ani závěrečná "hymna", v podání přítomných hvězd, nenaplnila moji představu. Korunu všemu však nasadily všechny ty zdravice a přání od "bavičů". Vidět Novotného nebo Cardu znamená, příště se raději nedívat vůbec.

Abych nekončil tak negativně. Jsem i přes všechno příznivcem nových stanic. Jen bych si přál, aby opravdu dokázaly čeřit mnohdy stojaté vody našich médií. Mám-li být osloven jako divák, musím mít pocit něčeho nového a zajímavého. A tím pro mě opravdu nebudou estrády s "umělci z Prahy", ani vtipy, kterým se nezasměju, ani když se polechtám. Každý začátek je těžký. Jen doufám, že směr, který naznačila TV Barrandov, se dá ještě korigovat.

Autor: Martin Šik | pondělí 12.1.2009 10:06 | karma článku: 19,13 | přečteno: 1810x
  • Další články autora

Martin Šik

50 odstínů a šedivé módní vlny

22.2.2015 v 7:30 | Karma: 14,08

Martin Šik

Hra na Komárka

12.2.2014 v 17:50 | Karma: 27,32

Martin Šik

Komu patří 150 mega a zlato?

15.6.2013 v 6:45 | Karma: 30,54